divendres, 30 de juliol del 2010

El Cor Jove dels Països Catalans, a Mallorca (2)

S'acosta el dia de l'arribada a Mallorca del COR JOVE DELS PAÏSOS CATALANS (CJP), una iniciativa que hi va néixer l'any passat i que enguany n'ha de presentar els primers quatre concerts.

La seva presentació pública fou a la seu de l'Institut Ramon Llull, el 6 de juny de 2009.

D'aleshores ençà, s'ha mostrat com una formació coral singular. Pels seus components. Pels seus objectius. Pel seu repertori.

Sota la direcció del mestre Esteve Nabona, amb el suport valuós dels professors Pau Casan i Fanny Marí, integren el Cor Jove dels Països Catalans una trentena de joves i al·lotes, d'entre 18 i 26 anys, d'arreu dels Països Catalans: Barcelona (12), Girona (1), Mallorca (6), Sardenya (4), Tarragona (3), València (4), Vilaplana (1).

Són 15 al·lots i 16 al·lotes, entre sopranos, contralts, tenors i baixos.

Es proposen recuperar i difondre el patrimoni musical de tot l'àmbit cultural català. I, amb la llengua com a vincle d'unió, ser una plataforma enriquidora d'encontre i d'intercanvi entre joves de diferents àmbits de la mateixa cultura. Al mateix temps, volen ser ambaixador cultural dels Països Catalans a l'Europa del segle XXI.

Enguany ofereixen un repertori exquisit que es prepara i assaja durant una estada de vuit dies a la Colònia de Sant Pere (Artà), i que està previst de difondre amb concerts programats a quatre indrets diversos dels Països Catalans: Palma (Mallorca), Prada de Conflent (Catalunya Nord) , l'Alguer i Castelsardo (Sardenya).

Executen obres tan valuoses com “Madrigals sobre poemes d'Ausiàs March” (Joan Brudieu, Catalunya Nord); “Tres motets” (Francesc Valls, Barcelona); “Magnificat” (Pere Rabassa, Barcelona); “Ave Maria” (Isabella Montanari, Sardenya); “Poemes de Joan Oliver-Pere Aurt” (Manuel Oltra, València); “Obres corals” (Joan M. Thomàs, Mallorca).

Com s'assenyala al Programa de Festes de Sant Bernat, el concert del Cor Jove dels Països Catalans es fa al mateix claustre del monestir de La Real, el dissabte, 21 d'agost a les 21 hores.