A Mallorca

dijous, 29 d’abril del 2010

Llobacarda, llibre d'en Jaume Santandreu

Acab de llegir un llibre que m'ha agradat molt.

Vaig adquirir-lo el dia de Sant Jordi.

És d'en Jaume Santandreu: “Llobacarda. Confessions d'un capellà terrol”.

En recoman la lectura, sobretot al clergat mallorquí.

El protagonista és un capellà llorencí, mossèn Martí Rosselló Bauzá, sapientí, de dretes, falangista, consiliari de la Secció Femenina, desterrat injustament pel bisbe Hervàs...

S'hi recullen les confessions personals que, per escrit, adreça a mossèn Salvador Galmés.

S'hi mostra la profunda saviesa popular de la gent foravilera mallorquina.

S'hi presenta una visió molt particularitzada de personatges eclesiàstics de la segona meitat del segle XX...

En un llenguatge viu i atraient.

Tornaria a llegir-lo!

dimecres, 28 d’abril del 2010

Primer de Maig 2010 conjunt: CGT-Balears / STEI-i

Em complau ben molt que se m'hagi convidat a fer la lectura pública del Manifest conjunt que han elaborat els sindicats CGT-Balears i STEI-i, per a la Manifestació conjunta programada per al proper Primer de Maig.

Gira entorn de sis aspectes que, avui dia, es consideren prioritaris:

  • Per la plena ocupació, repartir la riquesa generada i la cohesió social;
  • Pels drets efectius de tota la classe treballadora, especialment dels col·lectius amb més riscs d'exclusió;
  • Per uns serveis públics i de qualitat;
  • Pel respecte dels nostres drets democràtics i nacionals, i per la nostra llengua i cultura;
  • Per la defensa del territori;
  • Per una política fiscal justa i progressiva.
La Manifestació surt de la plaça d'Espanya, de Palma, a les 11:30 i acaba davant del monument als Agermanats (plaça del Rosari).

dilluns, 26 d’abril del 2010

Mallorca recorda els assassinats pel feixisme



Diumenge, 25 d'abril, al Bosc de la Memòria Republicana acudeixen nombroses famílies d'arreu de Mallorca, per retre homenatge als republicans assassinats pel feixisme franquista, a partir de l'any 1936.

La convocatòria prové de l'Associació per a la Recuperació de la Memòria Històrica de Mallorca, encapçalada per M. Antònia Oliver i Manel Suárez.

Als parlaments emotius que s'hi feren, seguí la interpretació al violí d'algunes peces interpretades per Josep Juàrez; i el recitat d'alguns poemes, a càrrec de l'escriptor Miquel López Crespí.

Seguidament es diposità un clavell a cadascun dels arbres plantats en aquell Bosc de la Memòria Republicana, en recordança de cadascun dels assassinats pel feixisme franquista.

Acabà la jornada amb un breu i ràpid recorregut pel recinte del Fortí d'Illetes, convertit arran de la guerra civil espanyola en presó per a militars de tropa i per a mestres d'escola mallorquins.

Així es commemorà a Calvià, com es des de fa un grapat d'anys, la commemoració del 74è aniversari de la proclamació de la República espanyola.

dissabte, 24 d’abril del 2010

Festa de Sant Jordi 2010

Avui, festa de Sant Jordi, he comprat el llibre “Llobacarda. Confessions d'un capellà terrol”, d'en Jaume Santandreu, editat per Lleonard Muntaner.

La seva lectura em porta a la memòria el record de personatges i situacions viscudes a la dècada dels anys 50 que, d'una manera o una altra, també han marcat la meva vida...



Tot seguit, i com altres anys també, amb companyes i companys Antics Escoltes de Mallorca, hem celebrat la festa de Sant Jordi en un recinte singular: la capella de Sant Felip Neri, a Palma, en una Eucaristia força participada...

"Ensenyau-nos de ser bons i fer el bé,
ensenyau-nos de ser sempre generosos,
d'estimar-vos i servir-vos com Vós mereixeu,
d'estimar i servir el pròxim per amor a Vós,
d'estimar i servir la pàtria més que a nosaltres mateixos..."

dimecres, 21 d’abril del 2010

Segon Congrés de Jubilats per Mallorca: les pensions

RESOLUCIÓ DEL SEGON CONGRÉS DE JUBILATS PER MALLORCA

L’assemblea del segon congrés de Jubilats per Mallorca, reunida al monestir de La Real el dimarts dia 20 d’abril de 2010, expressa el seu esglai i la seva discrepància davant l’allau d’informacions, comentaris i criteris que proposen un ajornament de les edats de jubilació i que posen en dubte la viabilitat del sistema de pensions.

Són antics els anuncis que les pensions no aguantarien i que calia fer assegurances privades de pensions, però mentre la Seguretat Social ha anat millorant de salut i finançant, en part, alguns dèficits dels comptes de l’estat, allò que ha estat a punt de fer fallida ha estat el sistema bancari privat el qual ha hagut de ser estalonat amb garanties i amb intervencions públiques.

Si quan les pensions suposaven poc més del 3 per cent del PIB i deien que en passar del 6 per cent ja no serien viables, ara que ja passen del 8 per cent i diuen que no seran viables en arribar al 15, per què els hem de creure?

Parlen del futur envelliment de la població quan a les escoles hi ha més al·lots que mai i n’han de fer de noves a la carrera. Per què aquestes mesures? Diuen que és perquè augmenta la mitjana de vida -i fan els càlculs com si tot aquest augment fos perquè la gent mor més vella sense tenir en compte que, afortunadament, no hi ha tanta de gent que mori d’infant o de jove- i ho diuen quan ja han reconegut públicament, (això sí, sense repetir-ho gaire), que les generacions que han anat naixent els darrers anys i les que vagin naixent a partir d’ara tendran una esperança de vida inferior a la dels seus pares, a conseqüència de les condicions ambientals i d’altres.

Què volen? Desmantellar els sistemes de benestar social? Minvar els drets dels treballadors? No han hagut d’intervenir ja per salvar un sistema que diu basar-se en la no-intervenció? No ha hagut de ser ja la cosa pública que salvàs l’esclat d’allò privat?

Cal millorar, certament, la gestió dels recursos públics i evitar-ne tots els abusos, però això no es fa privatitzant les empreses públiques que tenen beneficis ni subvencionant empreses privades que tenen consells d’administració els membres dels quals s’autoadjudiquen pagues escandalosament multimilionàries. Els mateixos organismes i les mateixes persones que ens han duit a l’actual crisi econòmica, no podran fer-nos creure que de la crisi n’hem de sortir jubilant-nos més vells, cobrant més poc i tornant-los a confiar els nostres doblers per garantir-nos les jubilacions.

Encoratjam la gent a defensar els drets socials i laborals que són propietat del poble que els ha conquerit amb molt d’esforç, si fos lícit desposseir-nos d’allò que és nostre, també seria lícit desposseir els propietaris dels mitjans de producció.

Monestir de La Real, 20 d’abril de 2010

diumenge, 18 d’abril del 2010

Reflexions sobre la corrupció a les Illes Balears

Des de la barriada palmesana de Son Roca, se'm demana de participar en una mesa rodona sobre la CORRUPCIÓ; que hi aporti les meves reflexions personals sobre la situació a les Illes Balears.

Mossèn Guillem Vaquer, rector de la Parròquia de Son Roca, em demana que li confirmi la meva assistència com a participant a la Taula Rodona que organitza ACO-Mallorca al barri de Son Roca.

L'acte s'ha de fer a l'Associació de Veïns "Amigos de Son Roca", Cap Formentor, 13 - 1er. pis Centre Comercial, dijous 29 d'abril, a partir de les 19,30 hrs.

M'alegra que m'hi convidin.
I faig comptes de dir-hi la meva, més o manco amb aquests termes:

1. Vivim en una societat europea, capitalista, marcada inexorablement per la corrupció

Com a societat capitalista, construïm els fonaments d'una Europa sobre la qual s'aixequen els negocis més salvatges. Se'ns empeny a assolir el màxim de riquesa possible -per a una part minsa de la població-, la qual s'ha de mantenir damunt la més esgarrifosa de les misèries per a la majoria (¾ parts de la humanitat).

A la nostra Europa, el sistema capitalista esdevé la personificació més sofisticada de la corrupció, al més alt nivell.

2. Feim part d'un Estat espanyol marcat des de fa temps per la corrupció

La imatge d'Espanya dins Europa, des de fa molt temps, ha romàs ben marcada per certes senyes de corrupció que no es donen en cap altre indret d'Europa, hi esdevenen irrepetibles: dictadura de 4 dècades com enlloc, transició democràtica singularment corrupta, venuda sindical i política al franquisme perdurable, manteniment de la situació d'espoli de les nostres illes per omplir butxaques castellanes, preu de patató per al treball intel·lectual (que se'n va fora) i preus astronòmics per a jugadors de futbol (que venen d'arreu del món)...

3. Vivim en un societat illenca corrupta i corruptora des de fa temps

D'una societat tan corrupta com la illenca, difícilment en poden sorgir dirigents incorruptes que arribin a ser triats per la ciutadania quan aquesta vagi a a votar. Una societat corrupta es torna incapaç de veure amb bons ulls, incapaç de donar el vot favorable a dirigents honests (hom pensa de 10 vegades 9 que qui només roba 10 és perquè no pot robar 11...)


4. La més greu de les corrupcions, la política


La corrupció política és significativament la més rellevant de totes, la que s'ha de combatre amb més fermesa: més que qualsevol altra casta de corrupció existent a la nostra societat (comercial, alimentària, compravenda immobiliària, esportiva, professional, artística, bancària, etc.).

Amb la corrupció política no solament s'hi manegen doblers públics. S'hi segueixen normes i criteris fixats i preestablerts per les mateixes formacions polítiques que els administren: les mateixes formacions polítiques que recapten els doblers de la ciutadania són les mateixes que els administren, els reparteixen i els desvien...

5. Se sap que la corrupció política, lluny de llevar vots, en dóna més encara

Des de les més altes instàncies de la direcció dels partits polítics, se sap que la corrupció política, malauradament, en lloc de llevar vots en dóna més encara. Per això no se les sol veure gaire engrescades a lluitar aferrissadament contra la corrupció política de membres d'altres partits polítics.

Com a molt, s'hi expressen de paraula, fins i tot més o manco enèrgicament; però mai no arriben a manifestar-ho expressament i contundentment amb fets concrets de rebuig, clar i català, davant indicis de corrupció més que evident...

Fins que no s'hi pronuncia un jutge... els agrada omplir-se la boca amb expressions tan poc valentes i agosarades com la presumpció d'innocència... fins i tot quan se sap ben redecert de què va la cosa...

6. Cal una legislació molt més estricta, aplicable específicament a la corrupció política

Mentre no es promulguin lleis especialment adreçades a combatre la corrupció política a les institucions públiques, aquesta no pot arribar a quedar-ne totalment descartada: qui roba 10 de les arques públiques, n'hi ha de tornar 20 (just el doble!)! Perquè, si robes 10 i només n'has de tornar 3 al jutge (ves a saber per pagar-hi què!), aleshores encara te'n queden 7!

7. Contra polítics corruptes sí, però sobretot contra la corrupció cívica, social i electoral:

No hi ha cap polític corrupte, sense el suport de votants de la formació política que l'ha col·locat a les institucions públiques.

Qualsevol polític corrupte ha hagut de mester qualque funcionari que li hagi facilitat i permès la pràctica corrupta.

8. Contra la corrupció política, no basten tribunals que la condemnin. Calen mesures efectives que l'evitin i la impedeixin:

8.1 La participació de la ciutadania organitzada (FAAVV), amb veu i vot dins els òrgans de l'administració pública, ha permès (temps enrere) que polítics, tècnics i funcionaris anassin molt més alerta i que s'hi desplegàs una gestió pública més transparent.

8.2 L'exigència cívica d'una preparació adequada per a l'exercici dels càrrecs de responsabilitat institucional: metges, advocats, mestres, militars, policies, jutges... prèviament a exercir-se com a tals, han hagut d'estudiar durant anys.

Quanta gent que es dedica a la política s'hi ha preparat durant anys, per esdevenir-hi suficientment SÀVIA, amb una formació humanística, psicològica, lingüística, tècnica, filosòfica, etc.?

Contra la corrupció, més participació ciutadana, més control democràtic...!

NO TOTHOM SERVEIX PER FER POLÍTICA DEMOCRÀTICA
AL SERVEI DE LA COL·LECTIVITAT!


CALDRÀ APRENDRE A TRIAR-NE LA GENT MILLOR!

CALEN MESURES ELECTORALS MÉS AGOSARADES, I PRÀCTIQUES INSTITUCIONALS MÉS COMPARTIDES!

dissabte, 17 d’abril del 2010

La CGT m'entrevista


Agraesc l'atenció dispensada pel bon company de lluites sindicals, en Pep Torres, qui m'ha publicat l'entrevista que em va fer i que vaig passar un guster de respondre.

Es pot trobar a la pàgina 32 del núm. 116 de la revista Papers, corresponent al mes d'abril de 2010.

Se'm demana, i hi dic la meva sobre assumptes diversos. Tot queda molt ben reflectit en titulars i subtitulars com aquests:

"Sempre he estat, som i vull continuar sent utòpic."

"Hi ha polítics corruptes a les institucions públiques, per mor dels votants que els hi posen."

"La corrupció que ara aflora a la superfície no es dóna quan un jutge l'ha sentenciada, sinó molt abans."

"En les minories més dinàmiques fins ara pot arrelar-hi un tal desencís que les porti a trencaments traumàtics amb les institucions."

dimarts, 13 d’abril del 2010

Mort sobtada del meu germà Andreu

Em dol molt comunicar-te
que s'ha mort el meu germà:
nom Andreu, nom de mon pare
Buele, i Ramis d'Ariany...

Gira-sol, bon escenari
on va saber treballar,
com a bon compromissari,
usuaris defensant...

Ara dorm, vora mon pare,
ja per sempre descansant;
gaudint vida la més sana,
amb ma mare allà dalt.

I amb na Lina, dona meva,
lluitadora, gran companya:
com també la filla seva
que el nom porta de Iolanda...

Vetla sempre per nosaltres,
Andreu nostre, bon germà!
Des d'allà on sou vosaltres,
donau-nos les vostres mans.

Cecili Buele i Ramis,
Mallorca, 13 d'abril de 2010

dilluns, 12 d’abril del 2010

L'OJIPC al Palau de la Música Catalana

L'OJIPC 2010, assajant abans del concert al Palau de la Música from Cil Buele on Vimeo.

Si és ben cert que m'ha sabut greu no poder assistir enguany al Diumenge de l'Àngel, al Castell de Bellver -com és costum de fer cada any-, també és ben cert que faig comptes de guardar -com un tresor veritable- les dues entrades que ens han permès d'accedir a la Sala de Concerts del Palau de la Música Catalana, a Barcelona.

S'hi commemora el cinquè aniversari de l'Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans, amb un concert institucional de gran volada: conjuntament amb el Cor Jove de l'Orfeó Català -dirigit pel mestre Esteve Nabona-, i amb el Cor basc Ametsa Gazte d'Irun -dirigit pel mestre Ion Aizpuru Mallea-, s'hi interpreta la Missa de Glòria de Giacomo Puccini, dirigida pel mestre Salvador Brotons.

Abans, com a primera part, el mestre Carles Gumí dirigeix l'OJIPC que interpreta Tres danses valencianes (1962): Dansa característica / Ball de velles / Jota, del compositor valencià Amand Blanquer i Ponsoda (Alcoi, 1935 – 2005).

El mateix Salvador Brotons dirigeix tot seguit Canigó (1910) Acte I Sardana de Griselda i Gentil / La dansa dels fallaires, del compositor català Jaume Pahissa i Jo (Barcelona, 1880 - Buenos Aires, 1969); i també Mallorca Suite simfònica (1929) I. Rapsòdia: Moderato molto Miquel Estelrich, piano, del compositor mallorquí Baltasar Samper i Marquès (Palma, 1888 - Ciutat de Mèxic, 1966).

La vetllada, que comença amb la presentació il·lustradora de Xavier Chavarria i Talarn, es perllonga fins a mitja nit, en un ambient excepcional, tant per part de la nombrosa concurrència que omple el Palau de la Música, de gom a gom; com per part dels joves intèrprets que en fan una execució exquisida.

La presència de representants institucionals que hi donen suport s'ha vist completada amb la nombrosa representació de familiars de músics compositors catalans, així com de gent interessada a seguir de prop la trajectòria d'aquesta orquestra tan singular, com la que projecta la seva creadora, la mallorquina Magda González (que ha rebut el suport i les felicitacions de part de la gent més amiga i acostada, com també del presentador de l'acte).

Llarga vida a una iniciativa cultural com aquesta!

Alguns enllaços interessants:

  1. Fer país fent música. Jaume Corbera.-
    Diari de Balears (03-05-2010)
  2. Jove i necessària. Bernat Dedéu.-
    La Porta clàssica 3.0 (27-04-2010)
  3. L'OJIPC al Palau de la Música Catalana .-
    Tornaveu Associaciionisme i Cultura (20-04-2010)
  4. Crítica clàssica. Vincles identitaris.-
    Diari Avui (18-04-2010)
  5. Reportatge OJIPC TR3SC.-
    Catalunya Ràdio (17-04-2010
  6. Missa de Glòria – Giacomo Puccini.-
    El Punt (17-04-2010)
  7. Actuación del Ametsa Gazte en el Palau de la Música de Barcelona.-
    Diario Vasco (15-04-2010)
  8. Més que una orquestra
    Diari de Balears (13-04-2010)
  9. La Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans llena el Palau de la Música
    Última Hora (13-04-2010)
  10. Una joves orquesta para un Palau lleno
    Última Hora. Menorca (13-04-2010)
  11. Concierto del domingo en el Palau, toda una experiencia para nuestro coro!! No lo olvidaremos!!.-
    Ametsa Gazte Abesbatza (13-04-2010)
  12. La música dels Països Catalans.-
    Diari Avui (12-04-2010)
  13. La Jove Orquestra dels Països Catalans celebra el cinquè aniversari al Palau.-
    3cat24.cat (11-04-2010)
  14. Cinc anys fent Països Catalans.-
    TV3 Telenotícies (11-04-2009)
  15. Quinto aniversario de l'Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans.-
    Dooplan (11-04-2010)
  16. «Un país debe conocer su pasado».-
    El Periódico (11-04-2010)

dijous, 8 d’abril del 2010

Roda de premsa de l'OJIPC al Palau de la Música

Amb la presència institucional de la Generalitat de Catalunya, amb el director de Polítiques Sectorials de la Vicepresidència, Josep M. Jové; la directora de Joventut, del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació, Anna Falguera;la representant màxima del Palau de la Música Catalana, Mariona Carulla; el director titular de l'OJIPC, Salvador Brotons; el director del Cor Jove dels Països Catalans, Esteve Nabona; i la presidenta de Forum Musicae, Magda González,es presenta davant dels mitjans de comunicació, a la Sala Lluís Millet del Palau de la Música Catalana, el concert que hi ha de fer diumenge, 11 d'abril de 2010, a les 21 hores, l'Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans.

Per a la gent que hem seguit de prop la trajectòria d'aquesta iniciativa tan singular, nascuda a Mallorca l'any 2004, i que arreplega joves i al·lotes de tots els territoris que conformen els Països Catalans, ens feia la impressió d'estar somniant...



Qui ho havia de dir que arribaria el moment en què l'OJIPC actuaria al mateix Palau de la Música Catalana!

L'anunci públic ja està fet! I la norantena de persones que integren l'Orquestra ja duen dies assajant a les totes, sota la batuta del director titular el mestre Salvador Brotons.

En un programa singular, per a un concert institucional que vol commemorar el cinquè aniversari de l'Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans.

Que en vénguin molts més!

Alguns enllaços interessants:

  1. El Ametsa Gazte cumple un sueño.-
    Diario Vasco (10-04-2010
  2. Concert de cinquè aniversari Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans.-
    Corals Joves de Catalunya (10-04-2010)
  3. 5è aniversari de l'Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans. Per Xavier Chavarria.-
    Catalunya Música. Microtò Músics d'Aquí (10-04-2010)
  4. L´Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans actua demà al Palau. Un santpedorenc i una santjoanenca seran demà al vespre a la celebració del 5è aniversari de la formació.-
    Regió7.cat (10-04-2010)
  5. Cinquè aniversari de l'Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans.-
    Tresc
  6. Cinc anys de sons als Països Catalans.-
    Diari de Balears (09-04-2010)
  7. 'Més que una orquestra'. L'Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans celebra el cinquè aniversari amb un concert al Palau de la Música de Barcelona.-
    VilaWeb (09-04-2010)
  8. L'Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans s'estrenarà al Palau de la Música.-
    Ràdio Catalunya (09-04-2010)
  9. L'Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans s'estrenarà al Palau de la Música. Aplega joves d'entre 18 i 26 anys dels territoris de parla catalana: L'Alguer, Andorra, Catalunya, Catalunya Nord, la Franja de Ponent, les Balears i el País Valencià.-
    Directe.cat (09-04-2010)
  10. Vè aniversari de l’Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans. El diumenge dia 11 d'abril a les 21:00h al Palau de la Música Catalana tindrà lloc el concert institucional del Vè aniversari de l’Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans amb la participació també del Cor Jove de l'Orfeó Català i el cor basc Ametsa Gazte.
    Tornaveu. Associacionisme i Cultura (09-04-2010)
  11. Notícies Migdia
    TVMallorca. Minut 25'(08-04-2010)
  12. Salvador Brotons i l'OJIPC.-
    El quadern de l'apuntador (07-04-2010
  13. L’OJIPC celebrarà cinc anys amb ‘Sardana de Griselda i Gentil’ .-
    Creuant. Bloc periodístic especialitzat en la sardana i la cobla (07-04-2010)
  14. L'Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans celebra el seu V aniversari al Palau de la Música de Barcelona.-
    Europa Press (07-04-2010)
  15. Jóvenes músicos baleares tocarán en el Palau de la Música de Barcelona. Será el próximo domingo en el concierto que ofrecerá la Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans.-
    Última Hora. Ibiza (06-04-2010)
  16. Jóvenes músicos baleares tocarán en el Palau de la Música. Será el domingo en el concierto de la Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans.-
    Última Hora (06-04-2010)
  17. Vè aniversari de l’Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans.-
    Xarxanet (01-04-2010)
  18. Palau de la Música Catalana. Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans.-
    Òmnium Llengua Cultura País (01-04-2010
  19. L’Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans celebra el seu 5è aniversari al Palau de la Música.-
    Palau de la Música Catalana

dissabte, 3 d’abril del 2010

L'OJIPC, a l'Encontre 2010 "Cinquè Aniversari"


Acaba de començar, a Barcelona, l'Encontre 2010, Cinquè Aniversari de l'Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans. Es fa a la Residència Martí-Codolar, de l'1 al 12 d'abril de 2010.

Més d'una norantena de participants, com a membres de l'orquestra, tenen la condició de becaris. Se'ls cobreix l'allotjament (del dia 1 vespre al 12 després d'esmorzar), el menjar (berenar/esmorzar, dinar i sopar), i els trasllats.

L'organització facilita els trasllats en grup, des d'un punt concret dels diferents territoris en el dia i l'hora establerta, mitjançant un servei d'autocar València-Barcelona i servei de transport Illes-Barcelona i Alguer-Girona-Barcelona.

L'Encontre 2010 culmina enguany amb el concert institucional de celebració del 5è aniversari de l'OJIPC al Palau de la Música Catalana, amb la participació del Cor Jove de l'Orfeó Català i el Cor basc Ametsa d'Irun.

La presentació de l'acte és a càrrec de Xavier Chavarria i Talarn.

El repertori té dues parts:

I PART: Tres danses valencianes (1962): Dansa característica / Ball de velles / Jota, del compositor valencià Amand Blanquer i Ponsoda (Alcoi, 1935 – 2005). Sota la batuta de Carles Gumí, director assistent.

Canigó (1910) Acte I Sardana de Griselda i Gentil / La dansa dels fallaires, del compositor català Jaume Pahissa i Jo (Barcelona, 1880 - Buenos Aires, 1969)

Mallorca Suite simfònica (1929) I. Rapsòdia: Moderato molto Miquel Estelrich, piano, del compositor mallorquí Baltasar Samper i Marquès (Palma, 1888 - Ciutat de Mèxic, 1966)

II PART: Missa de Glòria (1880) Peter Marsch, tenor / Lluís Sintes, baríton / Cor Jove de l'Orfeó Català, Esteve Nabona, director / Cor Ametsa Gazte, Ion Aizpuru Mallea, director, del compositor Giacomo Puccini (Lucca, 1858- Brusel·les, 1924). Sota la batuta de Salvador Brotons, director titular.

L'Encontre 2010, el del Cinquè Centenari de l'OJIPC, compta amb un equip de professorat excel·lent:

  • Joan Espina, professor de Violí I
  • Lev Kaplan, professora de Violí II
  • Joan Ignasi Ferrer, professor de Viola
  • Fran Moral, professor de Violoncel
  • Jonathan Camps, professor de Contrabaix
  • Emilio Ferrando, professor de vent-fusta
  • Pablo Fernàndez , professor de vent-metall
  • Paco Vicedo, professor de percussió
  • Carles Gumí, director assistent
  • Salvador Brotons, director

L'organització interna és a mans de Gemma Armadans, cap de coordinació pedagògica; M. Antònia Melià i Perla Riera, membres del Secretariat, i Magdalena González, responsable de la coordinació.