A Mallorca

diumenge, 30 d’octubre del 2011

Nota electoral, política i dretana, de la Conferència Episcopal Espanyola

Molts catòlics practicants d'arreu dels Països Catalans no ens sentim gens ni mica representats pels bisbes que componen la 221a Comissió Permanent de la Conferència Episcopal Espanyola.

Hem de denunciar públicament l'engany que comporten tots i cadascun dels 10 punts de la "Nota ante las elecciones generales de 2011", que ha llegit i publicat en castellà, divendres 21 d'octubre, una mesada abans de les eleccions generals al Congrés i al Senat, el bisbe auxiliar de Madrid i secretari general i portaveu de la CEE, monsenyor Juan Antonio Martínez Camino, S.J.

Esdevé un insult a la intel·ligència humana la pretensió episcopal espanyola de fer-nos creure que ens volen ajudar a exercir amb responsabilitat el DEURE de votar, sense entrar en opcions de partit i sense pretendre imposar a ningú cap programa polític (conservador i dretà), quan criden l'atenció sobre el perill que suposen determinades opcions legislatives (nacionalistes i d'esquerres).

La Comissió Permanent de la Comissió Episcopal Espanyola, com gairebé sempre, sobretot en períodes preelectorals, torna a mostrar el llautó...

Més li valdria que s'aplicàs, a ella mateixa, allò que entaferra a altres en el punt 4: de la Nota

"...no actúan de modo conforme con la verdadera libertad quienes creyéndose dioses, piensan no tener necesidad de más raíces y cimientos que ellos mismos; desearían decidir por sí solos lo que es verdad o no, lo que es bueno o malo, lo justo o lo injusto...”.

7 comentaris:

  1. és que els senyors bisbets espanyols no troben que l'ESGLÉSIA ja està "prou" desprestigiada...???
    això es diu en mallorquí:"pixar fora del test..."

    ResponElimina
  2. Penso que ja es ben hora que l'esglèsia, si es que realment es fidel al missatge que diuen voler transmetre: El del cristianime, que vaig apendre a reconèixer-lo com a la Bona Nova, en aquells anys de Joan XXIII i el Concili, ara, actualment, sens mostra tan llunyana, tan conservadora i represora.Tal vegada per seguir essent una entitat viva, tindria que revisar tot el volum de neocorservadurisme, de marxa endarrera, de floridura i podridura que arroseguen. SER mes humil, més propera a la pobressa, lluny de l'ostentació,---per cert el Papa actual també amb el seu estil de vestuari ranci--, oberta a totes les situacions humanes, sense distinció de perfil, ni de orientació sexual,...un exercici d'escolta activa a les persones,...i deixar de voler seguir dirigint missatges de por, creadors de submissió. Ja basta d'aguantar aquestes directrius, des del catolicisme o de qualsevol de les grans religions monoteistes o "salvadores".

    ResponElimina
  3. Quan, a una comunitat, a un "parroquia" posem per "exemple", agafin les messions i plantin cara al "bisbe" i diguin: nosaltres som nosaltres, i nosaltres escollim a qui ens dirigeix, i no volem ningú "extern"... potser, aquest dia, comenci la "nova evangelització"...

    ResponElimina
  4. m'he oblidat de dir que a Manacor, no es va llegir el Comunicat a les "misses del diumenge"

    ResponElimina
  5. Seria ben interessant arribar a saber a quantes (i aquines) esglésies de Mallorca es va llegir, íntegrament i literal, la nota de la Comissió Permanent de la Conferència Episcopal Espanyola... A la que vaig assistir, se'ns va remetre a llegir-la al proper Full Dominical que l'ha de publicar...

    ResponElimina
  6. Ja hi tornam a ser, Angela Maria! Altre pic l'Església pixant fora del test. Sempre escorada a la dreta, conservadora i fent propaganda pels hereus del franquisme. Com si no haguessin après res, ni de Jesús, ni de la Història.

    ResponElimina
  7. me sap greu haver de dir-ho, però aquesta Esglèsia no es la de Jesús,en la qual he cregut molts anys i estimat. Me sent orfe i com orfe vaig per lliure i només seguesc el nostre germá Jesús, present amb tots els homes i dones especialment amb els mes desvalguts.

    ResponElimina