dissabte, 3 de juliol del 2010

Festa i lluita, al barri del Camp Rodó

La barriada del Camp Rodó, com moltes altres de la ciutat de Palma, es troba aquests dies d'estiu fent festa. Entitats socials i associacions veïnals diverses s'afanyen a preparar-les i organitzar-les, de manera que resultin el més participatives possible.

Enguany, des de l'Associació Veïnal del Camp Rodó, de la qual som membre des de fa 22 anys, se m'ha convidat a fer-hi el Pregó de Festes; cosa que m'ha encantat de fer (i que es pot seguir en aquests dos enllaços que tan gentilment n'ofereix la secretària de l'AVV, Llum Esteva, al Facebook: Pregó de Cecili Buele de les Festes al Camp Rodó 2010.

Si hom vol veure imatges, també, de l'inici d'aquestes jornades festives que van començar al Parc de ses Fonts, divendres 4 de juny, hi pot accedir des d'ací mateix.

Està clar que la barriada del Camp Rodó, en aquestes dues darreres dècades, ha canviat en molts d'aspectes: tant pel que fa a la gent que hi viu, com pel que té a veure amb els equipaments públics instal·lats, com pel que respecta a la consolidació d'associacions, entitats, empreses...

Hom nota a faltar, això sí, un increment en la participació cívica i ciutadana que desitjaria, com a tros de món integrat dins l'Europa democràtica del segle XXI...

Alhora que desitjaria viure en una barriada que fos capdavantera en la defensa de la llengua i la cultura pròpies d'aquesta terra nostra; en la protecció dels sectors més desafavorits i en el respecte cap als drets humans més fonamentals per a tothom que hi viu, hi resideix o hi treballa.

Ens queda molta de feina a fer, encara! De ganes, no en manquen...

Bones festes! Bona lluita! Bona barriada!