dijous, 1 de desembre del 2011

Concert del Cor Jove dels Països Catalans, a Palma (1)

Dissabte, dia 10 de desembre de 2011, a les 21 hores, està programat un Concert de Nadal, a càrrec del Cor Jove dels Països Catalans, a l'església del Convent de la Concepció, a Palma.

Obert a tothom que en tengui ganes, l'entrada n'és gratuïta.

El Cor Jove dels Països Catalans neix a Mallorca, impulsat per l'entitat Forum Musicae que presideix na Magdalena González i Crespí.

El matí d'un dissabte, dia 6 de juny de 2009, la seu de l'Institut Ramon Llull a Palma (carrer de la Protectora, 10) serveix de marc on se'n produeix el naixement.

Hi compareixen: Esteve Nabona, director; Pau Casan, pianista; Manel Cabero i Vernedas, membre del Consell assessor de l’OJIPC; Antoni Arenas, president Federació de Corals de les Illes Balears; Lluís Goméz i Roldan president del Moviment Coral Català; Margarita Celma i Tafalla, presidenta de l’Associació de Corals del Matarranya (La Franja); Josep Cruells i Rovira, president de Federació de Cors Clavé en representació de la secció Federació Cors Clavé-Catalunya Nord.

El Cor Jove dels Països Catalans fa part del projecte de l'Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans (OJIPC) i es crea amb el recolzament dels representants dels moviments corals de l'Alguer, Andorra, Catalunya, Catalunya Nord, La Franja d'Aragó i les Illes Balears. Reunits a Palma el 6 de juny de 2009, tots plegats decideixen de reforçar-ne la fundació.

Aquest Cor Jove, que dirigeix Esteve Nabona, està format per joves d'entre 18 i 26 anys, residents a tots els territoris que conformen els Països Catalans, de Salses a Guardamar i de Fraga fins a l'Alguer.

He tengut la sort immensa d'haver pogut assistir a la majoria de concerts que ha fet el Cor Jove dels Països Catalans, tant a Barcelona com a Mallorca.

Record perfectament la seva primera actuació pública oficial. Es produeix el 21 d'agost de 2010, a un recinte històric tan emblemàtic com el claustre del Monestir de la Real .

El dia anterior, en acte de cloenda pel seu estatge a la Colònia de Sant Pere (Artà), ofereix un concert d'agraïment a la població coloniera, al recinte de l'església de Sant Pere. Tots els membres del Cor s'han passat 10 dies assajant a les totes, a l'alberg de la Residència de Sant Guillem i Sant Antoni.

Al cap d'uns mesos, el 28 de maig de 2011, el Grup de Cambra del Cor i l'Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans es fa present a l'Acte inaugural del Mur de la Memòria, al cementeri municipal de Palma, convidat per l'Associació Memòria de Mallorca, en homenatge a les 1.560 víctimes assassinades a Mallorca, lluitadores per la justícia i la llibertat republicanes...

Dos mesos justs després, el 28 de juliol, malgrat l'absència absoluta d'ajuts públics institucionals, el Cor Jove i l'Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans actuen al Petit Palau de la Música Catalana, a Barcelona, dirigits pel mestre Salvador Brotons, amb la col·laboració d'Esteve Nabona i Carles Gumí, en un concert memorable.

Finalment, el 14 de setembre d'enguany, aquest mateix cor, juntament amb el Cor Jove de l'Orfeó Català, el Cor de Noies de l'Orfeó Català i l'Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans, interpreten al Palau de la Música Catalana (Barcelona), sota la direcció del mestre Salvador Brotons, un concert emotiu en homenatge a Pau Casals, interpretant-n'hi l'Himne de Nacions Unides que aquest ha compost i dirigit l'any 1971 a la mateixa seu de l'ONU.

I ara tornam a tenir l'oportunitat d'escoltar EL COR JOVE DELS PAÏSOS CATALANS, en aquesta ocasió, a l'església del Convent de la Concepció, a Palma, dia 10 de desembre de 2011...