dilluns, 9 de setembre del 2013

Una iniciativa mallorquina, a l'àmbit nacional català

L'11 de Setembre de 2013, entre moltíssimes altres mostres d'expressió col·lectiva del poble català, presenta la gran novetat d'una presència singular: una iniciativa cultural mallorquina pren cos durant la commemoració entusiasta de la Diada Nacional de Catalunya: el Cor Jove i l'Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans actuen en concert a la plaça de Catalunya, juntament amb el Cor Jove de l'Orfeó Català!

Hi interpreten “El Cant dels Ocells”, "Himne a la joia" de la Novena Simfonia de Beethoven, el “Cant de la Senyera” i el “Cant dels Segadors”, dirigits pel mestre Esteve Nabona.

M'alegra ben molt haver romàs al costat d'aquesta munió de joves i al·lotes, d'entre 18 i 26 anys d'edat, des de l'any 2004 ençà. Durant aquests darrers 10 anys s'han afanyat a integrar-se dins d'una formació orquestral que, dirigida pel mestre Salvador Brotons, n'ha arreplegat membres de tots els territoris que conformen la nació catalana: de Salses a Guardamar i de Fraga fins a l'Alguer.

I m'omple de satisfacció immensa comprovar que, després de tantes dificultats i de tant entrebancs sorgits al llarg de la seva trajectòria extensa, l'OJIPC apareix al Programa de la Via Catalana, ni més ni pus que al mateix acte central que s'organitza a la plaça de Catalunya, a Barcelona, amb unes intervencions que s'inicien a les 17:15 de l'11 de Setembre de 2013!

Enhorabona a la presidenta de l'entitat mallorquina Forum Musicae, na Magda González, qui es mereix, al meu modest mode de veure, això i molt més encara.

No hi ha dubte que, amb una actuació tan singular com aquesta, es fan visibles a l'àmbit internacional uns Països Catalans enllaçats: per la Via Catalana cap a la independència, i també, pel Cor Jove i l'Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans.

QUE SONI LA MÚSICA, I QUE VISQUI EL PAÍS! (Magda Gonzàlez, a Ripoll)