diumenge, 16 de gener del 2011

PRESÈNCIES MALLORQUINES ALS FÒRUMS SOCIALS MUNDIALS

Enguany, quan es compleixen 10 anys des que se celebràs a la ciutat brasilera de Porto Alegre el Primer Fòrum Social Mundial, la ciutat senegalesa de Dakar n'acull l'onzena edició -la segona que es fa íntegrament a Àfrica, després de Nairobi l'any 2007.-

Tant a la primera edició de l'FSM com a la darrera, i en altres edicions intermèdies, s'hi ha fet efectiva la presència física de gent mallorquina, delitosa de fer-hi aportacions suggeridores i de recaptar-n'hi iniciatives i experiències d'arreu del Planeta relacionades amb la lluita per “un altre Món possible i una altra Mallorca també.”

Del Primer Fòrum Social Mundial (FSM) de 2001 a Porto Alegre sabem que, com a mínim, hi eren presents Gaspar Jaume, Xisco Mengod, Guillem Ramis, Paco Vera, Llorenç Buades i Alejandro Segura. Persones rellevants a l'àmbit dels moviments socials mallorquins: Fòrum Ciutadà i CGT-Balears, dues de les organitzacions integrades dins l'Assemblea de Moviments Socials de Mallorca (AMS) que impulsa el Fòrum Social de Mallorca (FSMa)

Se sap que enguany en preparen la presència, com a mínim, alguns membres de 4 entitats mallorquines distintes: Fòrum Ciutadà, STEI-i, ASEMA, i Càritas Mallorca.

Amb una presència mallorquina tan significativa, la Comissió Coordinadora de l'Assemblea de Moviments Socials de Mallorca fa tots els possibles per tal que la celebració d'aquest 11è Fòrum Social Mundial de Dakar, no solament no passi desapercebuda a la nostra illa, sinó que s'arribi al màxim nombre possible d'indrets, entitats i persones. I que alhora també ens serveixi per fer-hi arribar, de la manera millor possible, al Senegal, les propostes i aportacions que sorgeixin des de la Roqueta.

No podem oblidar que la població africana d'origen, resident avui dia a Mallorca, i la senegalesa en particular, esdevé força nombrosa des de fa alguns anys. Tant de bo que un esdeveniment mundial d'aquestes característiques serveixi per intensificar-ne contactes, tant a l'hora de posar-nos a construir plegar la societat mallorquina que volem; com a l'hora de compartir-hi la intercomunicació d'aquí cap allà i d'allà cap aquí.

Les noves tecnologies de què disposam avui dia ens fan possible allò que semblava una utopia, només pocs anys enrere: facebook, skype (daket-es6), webs, blogs, DAKAR ESTÈS, etc. faciliten la participació activa a distància, sense la necessitat d'haver-s'hi de desplaçar físicament.

Tant de bo que ens en sapiguem aprofitar com cal.