dilluns, 5 d’agost del 2013

Llar de Memòria, a sa Pobla

Ja diuen que “De la desgràcia de Judes, Sant Macià hi tengué ventura!”

A través de la Junta Directiva d'AFAM, l'Associació de Familiars amb Alzhèimer de Mallorca que recentment ha hagut de tancar les portes per manca de recursos econòmics disponibles -privant moltes famílies del suport que en rebien-, m'he assabentat d'una altra iniciativa modesta que mira d'atendre, també, persones afectades per alguna demència a Mallorca.

Jo no en sabia res, fins ara. Es diu LLAR DE MEMÒRIA, i en manté la seu a la plaça des Mercat s/n, a la vila mallorquina de sa Pobla.

N'és president el reconegut activista cultural, Antoni Torrens, qui, juntament amb la coordinadora, na Margalida Serra, i el doctor Nofre Pons, s'afanyen a fer un servei social tan encomiable, a l'interior del Pla de Mallorca.

Tot d'una que n'he tengut notícia, m'hi he posat en contacte. Els he ofert, com a AFAM, la possibilitat de recaptar uns doblers amb la distribució del meu primer llibre “Gloses meves”. De manera que puguin ingressar-ne tot quant n'aconsegueixin.

A mi, no m'ha costat ni un cèntim l'edició, ni el transport des de Mèxic -on ha estat publicat el llibre-, gràcies a la col·laboració inestimable del bon amic i company de lluites estudiantils, cíviques, pastorals i polítiques, el manacorí Joan Riera Fullana, “Mossegat”.

A canvi, volem destinar els recursos, tots els que es puguin aconseguir, a qualque iniciativa que tengui a veure amb el tractament de la malaltia d'alzhèimer.

Sobretot ara, que institucions públiques com el Consell de Mallorca i entitats bancàries i caixes d'estalvi romanen tancades i refractàries a fer suports d'aquestes característiques, com acostumaven a fer temps enrere. Malauradament!

M'adon que LLAR DE MEMÒRIA és una associació no lucrativa destinada a la intervenció integral de l'àmbit de la memòria. Va nèixer a l'abril del 2009 quan un grup de familiars de malalts d'alzheimer i altres demènciès varen creure convenient crear l'associació després de detectar que a Sa Pobla i als municipis del voltant hi havia manca de cobertura assistencial per malalts de demències i manca d'ajudes als familiars.

Segur que deuen tenir molta de feina a fer, i pocs recursos disponibles. Tant de bo que se sentin una mica més recolzats amb les aportacions que els puguin arribar...

De moment, tenim previst de trobar-nos per primera vegada a la seu de l'associació dimarts, dia 6 d'agost... amb una primera remesa d'una dotzena de llibres que tendran al seu abast...