divendres, 18 de juliol del 2008

18 de juliol, concentració al cementeri de Palma

Representants de l'Associació per a la Recuperació de la Memòria Històrica de les Illes Balears s'han fet presents al cementeri municipal de Palma, per retre homenatge a les víctimes que ocasionà el cop d'estat militar del 18 de juliol de 1936, i per reclamar de les autoritats locals, autonòmiques i estatals que prenguin mesures efectives amb les quals, d'alguna manera, se'n reparin malifetes comeses.


S'hi ha llegit el Manifest elaborat amb motiu del 18 de juliol, Dia europeu de condemna del Franquisme -declarat pel Consell d'Europa fa dos anys-.


I s'ha fet un recorregut pel "Passeig de la Memòria", un passeig per a les víctimes que es projecta realitzar al cementeri municipal de Palma, amb la fita posada a l'1 d'abril de l'any 2009, setanta anys després de la implantació del règim militar franquista a l'estat espanyol.

La presència de persones majors que visqueren de prop les males conseqüències, amb l'assassinat de familiars directes, hi resulta particularment emotiva.


Com també "El cant dels ocells" que interpreta al violí un músic jove, compromès amb la causa de la República i la Llibertat.


Nombrosos mitjans de comunicació se n'han fet ressò.