dimecres, 9 de juliol del 2008

Manifestació a Palma! Per la independència del Sàhara!

Per la independència del Sàhara, l'Associació Amics del Poble Sahrauí convoca i convida tothom a una Manifestació cívica pels carrers de Palma, dissabte, dia 12 de juliol, a les 19:00 hores, a la plaça d'Espanya.

Es tracta d'una jornada reivindicativa que s'organitza arreu de l'Estat espanyol.
Aquí a Mallorca es fa per la justícia i la llibertat del poble sahrauí, també, amb la presència d'infants sahrauïns que tot just acaben d'arribar dels campaments de refugiats de Tindouf, per conviure amb famílies mallorquines que els acullen cada any.

Des de l'Assemblea de Moviments Socials, constituïda a Mallorca des de fa uns mesos, es dóna ple suport a aquesta iniciativa de l'AAPSIB, membre integrant de l'Assemblea, alhora que s'afegeix a la crida cívica a participar-hi.

D'altres entitats com Drets Humans de Mallorca també se sumen i adhereixen a un acte que es desitja que esdevengui una mobilització més contundent i generalitzada que mai.

Per molts de motius:

* La gravíssima situació d’estancament del conflicte
* El perill real d’un enfrontament bèl·lic no desitjable
* La precarietat escandalosa de la vida als campaments de refugiats
* La insuportable vulneració dels drets humans en els territoris ocupats

Per acabar amb aquesta situació que dura ja 33 anys, s'exigeix a l’Estat espanyol en primer lloc, com a potència administradora del Sàhara Occidental, a la Unió Europea i a les Nacions Unides, que impulsin sense dilació un referèndum d’autodeterminació que faci del Sàhara una nació lliure, sobirana i democràtica.