dijous, 12 de juny del 2008

Memòria de l’estalvi ètic 2007: Colonya Caixa d'Estalvis

Davant un nombrós públic que omple de gom en gom la sala d’actes de la Cambra de Comerç de Palma, es presenta la Memoria 2007 d’una iniciativa singularment curiosa, com és ara, la que s’adopta l’any 1999 per part d’aquesta caixa d’estalvis mallorquina: l’estalvi ètic de Colonya Caixa d’Estalvis de Pollença.



Just pegant una ràpida ullada damunt l’índex d’aquest llibret, hom s’adona que conté elements tan valuosos com els principis de la Carta per un Món Solidari, les actuacions del Comitè Ètic, els continguts bàsics de l’estalvi ètic, les entitats col•laboradores, les subvencions concedides, la normativa, el reglament, etc.

Tot fa pensar que, amb aquesta mitra dotzena de principis, s’està impulsant un corrent cada cop més fort de solidaritat cívica, de caire estrictament econòmic, que mereix de ser difosa i a la qual cal donar suport, sobretot des de les instàncies públiques, les organitzacions empresarials o les associacions i entitats de caire social.

La igualtat, el treball, el medi ambient, la cooperació, l’absència de caràcter exclusivament lucratiu o el compromís amb l’entorn conformen els sis principis de la Carta per un Món Solidari que inspiren les accions encaminades a promoure l’estalvi ètic entre la població de les nostres illes.

Tant de bo que, en celebrar-se l’any que ve el primer decenni del llançament d’una iniciativa social i econòmica com aquesta, això comporti un rellançament que contribueixi a engrescar-hi moltíssima més gent i moltíssimes més entitats.




L’estalvi ètic esdevé com una pràctica cívica solidària, que cada cop més es troba damunt fulla. Hores d'ara, lluny de dur totes les de perdre, la banca ètica esdevé rendible i fa que s'incrementi considerablement la solidaritat dels clients que s'atansen a entitats financeres com Colonya Caixa d’Estalvis de Pollença.