divendres, 3 d’abril del 2009

Per una democràcia tan magra com aquesta...?!

Avui record, com si fos ahir mateix, l'anada a l'Ajuntament de Palma, -amb la bona companya, amiga, i esposa ja difunta, Lina Company Vidal-... amb ganes de felicitar el primer batle socialista de Palma, successor del republicà Emili Darder Cànaves: el jove i entusiasta company d'encontres juvenils i familiars, Ramon Aguiló Munar... qui, malgrat tot, havia de portar les regnes d'un consistori com aquell durant una dotzena d'anys seguits...

El pas del temps havia d'anar fent veure que les coses i les causes havien d'anar canviant... I tant! De quina manera...

Tenc la impressió, avui, trenta anys després, que no hem aconseguit refer-nos-en pus mai més. Malgrat blocs. Malgrat enteses i altres herbes... Continuam amb una democràcia tan magra com aquesta!

Les dretes conservadores del país van creixent i engreixant. En la mateixa proporció que minven les esquerres. Mal venudes quasi sempre a l'embat del capital.

Ancorades en postures cada cop més allunyades del que pensa i del que viu i que pateix el gruix gros de la Ciutat.

Amb la ullada més posada en què fan les altres parts, que en allò que cal que es faci, encaminat a transformar-la de debò. Cap a millor, és clar!

Tenint cura de romandre enganxades al poder, com si fos el timó d'una nau ben equipada.

Ben igual que pegellides aferrades a les roques i pedres de la costa, resistents a embats i fúries de la mar més alçurada...

Trenta anys després d'aquella implantació de democràcia, tan mal parida i malgarbada com fou a casa nostra, ens trobam ara i aquí, com pertot arreu del món, amb els efectes perniciosos, els més nefasts que s'hagin produït en moltes dècades.

Precisament, diran alguns, com a fruit de grans mancances democràtiques allà on més en cal: UE, ONU, FMI, OMC, BM...

Benvengudes sien, doncs, les tres primeres dècades de democràcia “representativa” a l'Ajuntament de Palma, si han d'arribar a servir perquè algun dia s'hi arribi a implantar una democràcia “participativa” moltíssim més intensa.

Republicana, de bon de veres. Per descomptat i sense dubtes!.