divendres, 9 d’octubre del 2009

Poble que canta no morirà!

Vol dir això que un poble que no canta ja és ben mort?

He passat un guster d'assistir avui vespre al Centre de dia d'Esporles, fent-me present en una de les activitats emmarcades dins la celebració dels 50 Anys de la Nova Cançó.

He seguit de prop la conferència il·lustradora “Història visual i acústica de la represa de la cançó catalana, des de 1959", a càrrec del bon mestre Tomeu Mestre Balutxo.

L'assistència nombrosa de gent interessada en el tema ha permès de fer-hi sucoses aportacions, per part d'un Tomeu Mestre que en sap un raig, d'aquest assumpte i de tants d'altres que mantenen relació directa o indirecta amb la cultura catalana, amb la identitat catalana, amb la nació catalana.

Així com aquesta nit ha estat a Esporles, se'n preveu la repetició dia 16 d'octubre a Búger, dia 5 de novembre a Binissalem i dia 24 de novembre a Muro.

S'ho paga reviure-hi experiències político-literario-musicals de temps passats, si més no per veure-hi certes incidències en els temps actuals i algunes repercussions possibles en els temps que vindran.

Per mostra, un botó petit d'aquest acte organitzat per l'Obra Cultural Balear, en col·laboració amb l'Ajuntament d'Esporles i el Departament de Cultura i Patrimoni del Consell de Mallorca.