dimarts, 10 de març del 2009

El III Fòrum Social de Mallorca ja és aquí!

S'acosta el dia d'iniciar el III Fòrum Social de Mallorca.

Es fa a Palma, els dies 12, 13, 14 i 15 de març, a la seu de la Delegació territorial de l'ONCE (carrer de Manacor, 8).


Més d'una vintena d'entitats i organitzacions socials s'han afanyat a preparar-ne la celebració. De manera que es converteixi en una fita rellevant, per a les lluites socials que es promouen en defensa i recuperació dels serveis públics i socials.

S'hi considera que es tracta d'unes conquestes assolides per la ciutadania democràtica d'aquest racó del Planeta que anomenam Europa. Uns drets adquirits, als quals no solament no es pot renunciar a l'àmbit local, sinó que s'han d'eixamplar i escampar pertot arreu del Planeta a l'àmbit global.

Són quatre dies d'ocupar un espai públic de debat, d'intercanvi d'idees i opinions, de compartir experiències, d'analitzar situacions, de dissenyar propostes i plantejaments que siguin assumibles per les entitats i organitzacions que mantenen la ferma creença que un altre món és possible i una altra Mallorca també.

Fixant-se com a tasca primordial per a enguany la defensa i la recuperació de serveis públics i socials tan elementals com l'Educació, la Salut, el Transport o els Serveis socials i Mitjans de comunicació...

A les dues xerrades-col·loqui que es fan els dos primers dies, segueix una jornada sencera dedicada a l'animació de quatre taules rodones -una per a cadascun dels elements centrals del fòrum-, i el dia final amb la realització de tallers diversos que han de servir per engrescar-hi la gent.

La manera millor de fer front a la crisi econòmica que pateix el món sencer, partint d'allò que es pateix i es viu a Mallorca, roman sempre present en l'exigència d'uns serveis públics i socials adequats a les necessitats de la població, més que a les regles i normes del mercat.

La lluita contra el model neoliberal que imposa el sistema capitalista serveix de guia orientadora en la perspectiva d'aquest altre món possible i d'aquesta altra Mallorca també.

Pocs dies després de la cloenda d'aquesta tercera edició del Fòrum Social de Mallorca, es preveu de realitzar l'Assemblea de Moviments Socials de Mallorca que ha d'adoptar aquells acords que assenyalin propostes concretes d'actuació cívica de cara al futur.

III Fòrum Social de Mallorca, obert a qualsevol persona mínimament interessada a fer-hi aportacions profitoses per al conjunt de la ciutadania.