dissabte, 3 d’abril del 2010

L'OJIPC, a l'Encontre 2010 "Cinquè Aniversari"


Acaba de començar, a Barcelona, l'Encontre 2010, Cinquè Aniversari de l'Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans. Es fa a la Residència Martí-Codolar, de l'1 al 12 d'abril de 2010.

Més d'una norantena de participants, com a membres de l'orquestra, tenen la condició de becaris. Se'ls cobreix l'allotjament (del dia 1 vespre al 12 després d'esmorzar), el menjar (berenar/esmorzar, dinar i sopar), i els trasllats.

L'organització facilita els trasllats en grup, des d'un punt concret dels diferents territoris en el dia i l'hora establerta, mitjançant un servei d'autocar València-Barcelona i servei de transport Illes-Barcelona i Alguer-Girona-Barcelona.

L'Encontre 2010 culmina enguany amb el concert institucional de celebració del 5è aniversari de l'OJIPC al Palau de la Música Catalana, amb la participació del Cor Jove de l'Orfeó Català i el Cor basc Ametsa d'Irun.

La presentació de l'acte és a càrrec de Xavier Chavarria i Talarn.

El repertori té dues parts:

I PART: Tres danses valencianes (1962): Dansa característica / Ball de velles / Jota, del compositor valencià Amand Blanquer i Ponsoda (Alcoi, 1935 – 2005). Sota la batuta de Carles Gumí, director assistent.

Canigó (1910) Acte I Sardana de Griselda i Gentil / La dansa dels fallaires, del compositor català Jaume Pahissa i Jo (Barcelona, 1880 - Buenos Aires, 1969)

Mallorca Suite simfònica (1929) I. Rapsòdia: Moderato molto Miquel Estelrich, piano, del compositor mallorquí Baltasar Samper i Marquès (Palma, 1888 - Ciutat de Mèxic, 1966)

II PART: Missa de Glòria (1880) Peter Marsch, tenor / Lluís Sintes, baríton / Cor Jove de l'Orfeó Català, Esteve Nabona, director / Cor Ametsa Gazte, Ion Aizpuru Mallea, director, del compositor Giacomo Puccini (Lucca, 1858- Brusel·les, 1924). Sota la batuta de Salvador Brotons, director titular.

L'Encontre 2010, el del Cinquè Centenari de l'OJIPC, compta amb un equip de professorat excel·lent:

  • Joan Espina, professor de Violí I
  • Lev Kaplan, professora de Violí II
  • Joan Ignasi Ferrer, professor de Viola
  • Fran Moral, professor de Violoncel
  • Jonathan Camps, professor de Contrabaix
  • Emilio Ferrando, professor de vent-fusta
  • Pablo Fernàndez , professor de vent-metall
  • Paco Vicedo, professor de percussió
  • Carles Gumí, director assistent
  • Salvador Brotons, director

L'organització interna és a mans de Gemma Armadans, cap de coordinació pedagògica; M. Antònia Melià i Perla Riera, membres del Secretariat, i Magdalena González, responsable de la coordinació.