dijous, 16 d’agost del 2012

Camins contra mentides (4): guerra a la mentida i l'engany del PP

Mentre JUBILATS PER MALLORCA fa la marxa a peu, durant 14 dies seguits, recorrent 34 indrets de l'illa, després de sortir del santuari de Lluc i acabar a la ciutat de Manacor, s'hi han anat repartint uns fulls explicatius d'aquesta iniciativa.

El contengut dels fulls plurilingües que s'hi han escampat i repartit, redactats en cinc llengües per fer-se més intel·ligibles -català, castellà, francès, anglès i alemany-, han volgut fer veure més clarament que el Partit Popular, que governa, administra i representa les Illes Balears, ho fa basant-se en mentides i enganys. Contra els quals JUBILATS PER MALLORCA, s'ha declarat en guerra oberta, per la via de la no-violència activa.

Per a massa circumstàncies de la vida, des de l'àmbit del poder exercit pel PP, se'ns vol fer creure el que saben ben bé que no és cert, ni és ver, ni és creïble.

La gent del PP diu que les decisions que prenen estan contengudes dins del seu programa electoral.
Mentida enganyosa a més no poder.
Saben molt bé que la majoria de les decisions adoptades no es troben a cap pàgina escrita i publicada del programa amb què es varen presentar a les darreres eleccions.

La gent del PP diu que la situació actual és fruit dels anys del mal govern socialista.
Mentida a mitges.
Saben que la situació actual també és fruit del mal govern del senyor Aznar, qui abocà l'Estat espanyol al més gran desprestigi internacional amb moltes de les seves mesures adoptades.

La gent del PP diu que no els queda més remei que haver de retallar despeses socials públiques, per sortir de l'actual situació crítica que pateix l'Estat espanyol.
Mentida podrida
Saben molt bé que, retallant despeses socials públiques, lluny de resoldre el problema, encara n'agreugen més els efectes, d'una crisi que s'escampa pertot arreu com a taca d'oli embrutadissa.

La gent del PP diu que amb les mesures adoptades, i les que es volen adoptar, ens en sortirem exitosament, d'una crisi que ja fa cinc anys que perdura.
Mentida gegantina.
Saben molt bé que, d'aquesta crisi, no se'n pot sortir així com així. I que les mesures que s'adopten només serveixen per amagrir-nos més i més, fins al punt que, quan no servirem per a res, ens fotran fora del cercle viciós de l'Europa del segle XXI que s'està construint de tan mala manera.

Ho saben, però ens ho volen amagar. Ho coneixen, però ho volen ignorar. Ho tenen per segur, però miren de dissimular-ho.

Contra aquesta gran mentida, contra aquest gran engany de la dreta més rància i estantissa que ens governa, administra i representa, s'aixequen JUBILATS PER MALLORCA. Hi declaren la guerra.

Amb accions no-violentes i tan actives com una VAGA DE FAM de 42 dies, a Can Alcover, Palma.

Unes lectures de textos en català durant 24 hores seguides, ENLLAÇATS PER LA PARAULA, a Can Alcover (Palma), Lluc (Escorca), La Real (Palma), la Fundació Antoni M. Alcover (Manacor), la Biblioteca cas Metge Rei (Santa Maria del Camí) o l'illa de Menorca (Maó, Es Castell, Sant Lluís, Llucmaçanes, Sant Climent, Alaior, Es Migjorn, Es Mercadal, Fornells, Ferreries i Ciutadella).

Unes marxes a peu recorrent 34 indrets mallorquins, fent CAMINS CONTRA MENTIDES.

I fan comptes continuar lluitant, fins que no s'hagi guanyat aquesta guerra!