dimarts, 15 d’octubre del 2013

Suport del Parlament de Catalunya a Plataforma Argentino Catalana

Em plau ben molt reproduir ací mateix el text que m'acaba d'enviar el bon amic argentí-català, DIEGO ARCOS, amb motiu d'aquesta moció parlamentària que fa història:
9 d'octubre, en una sola sessió del Parlament, la Història es va fer present i va posar en la plana de l'actualitat, els dos projectes que s'enfronten des del 19 de juliol de 1936: el feixisme espanyol i la democràcia del Poble de Catalunya.
Es va aprovar una moció consensuada pels partits democràtics, que condemna el règim franquista, que insta la Generalitat a adherir-se a la Querella Argentina i a posar a disposició de la ciutadania els recursos jurídics de l'administració pública perquè tothom que hagi estat víctima del franquisme, pugui personar-s'hi.
En la mateixa moció votada per 103 diputats s'anuncia la presentació del cas del President Companys en la querella.
El PP i Ciutadans van muntar una provocació per publicitar la manifestació espanyolista que reivindica el genocidi de la conquesta i van marxar per no votar la Moció.
Cap botxí no es posa solet la corda al coll.
Un dia que marcarà el futur immediat.
Els grups que van aprovar aquesta moció van acceptar com a base del text consensuat la proposta de la Plataforma Argentino Catalana de Suport a la querella Argentina contra els crims del Franquisme.
Tot això serveix per explicar a qui vulgui escoltar, per què volem marxar d'Espanya!
No hi ha justícia ni per als morts!
Ara marxem a l'Argentina, amb aquesta resolució aprovada sota el braç, a les audiències en què ens rebran a la Cambra de Diputats de la República Argentina i altres autoritats i mitjans de comunicació.
Una VICTORIA que prepara altres triomfs.
Per a mi és un HONOR militant emocionant poder aportar el meu granet de sorra en aquesta lluita.
Diego Arcos