dimecres, 28 de desembre del 2016

Victòria Quingles, cantautora mallorquina (1): inicis musicals

Victòria Quingles, al piano de ca seva, Selva (Mallorca)
En bon Dia dels Innocents 2016 he passat un guster de veure i escoltar la selvatgina Victòria Quingles, cantant i pianista jove mallorquina que m'ha interpretat al piano de ca seva algunes peces originals i d'altres poetes! 

N'he sortit meravellat, en veure i sentir ben de prop aquesta filla d'antics companys meus de feina a l'Administració autonòmica, a la dècada dels anys 90 del segle passat, na Maria Antònia Bennàsser i en Jordi Quingles! En poden estar ben orgullosos, d'una filla com aquesta!

Li desig tota casta d'èxits en la seva carrera artística, a aquesta jove cantautora mallorquina, sobretot ara, quan es troba a punt de fer-se la presentació pública del seu primer disc, a principis de l'any que ve. 

Gràcies a les aportacions fetes al Verkami, ho ha pogut aconseguir. Segons manifesta al seu mur de Facebook, aquest disc ha de sortir al mercat d'aquí dos o tres mesos. 

Segur que agradarà ben molt, també i sobretot, a la gent que s'estima la música simfònica...

Pel que he pogut arribar a esbrinar, Victòria Quingles neix a Palma el 17 de juny de 1993. Estudia al col·legi Pius XII, de Palma, (justament al mateix centre escolar on jo mateix anys enrere he treballat com a professor de català per als alumnes de BUP i COU).

La seva família s'instal·la a Selva, quan na Victòria compta amb sis anys d'edat. Comença a anar a classes de piano, solfeig i cant coral a l'Escola de Música de Selva en règim lliure, a l'edat de set anys. Posteriorment, es matricula a l'Escola de Música d'Inca on s'imparteix un curs de Música Moderna, de quatre anys. Tot i que de ben petita ja canta, és a l'edat d'onze anys quan es posa clarament de manifest que té unes condicions innates notables per a la cançó moderna...  

Es pot dir que Victòria Quingles s'inicia en el món de la música de ben joveneta. A l'edat de dotze anys, el 17 de desembre de 2005, passa el càsting del concurs «Camí de l'èxit». Hi canta dues cançons de Carole King: «You've got a friend i Beautiful». 

L'any 2006 participa en el concurs «Veo Veo» per primera vegada i arriba a la semifinal. Té tretze anys i canta «Sin ti no soy nada», d'Amaral

L'any 2007, quan té catorze anys, participa novament en el concurs «Veo Veo» i arriba a la final.  Hi canta «Rosa de la paz», d'Amaral.

A la Sala del Piano de la Fundació ACA, a Son Bielí, Búger, el 31 de juliol de 2008 fa un recital on interpreta 9 peces cantades, acompanyades al piano, seguit d'un sopar de productes autòctons a l'aula de gastronomia mallorquina Cuina Ecològica.

El dia 29 de novembre de 2008 enregistra la seva primera maqueta a l'estudi Can Recó, de Manacor, amb tot un seguit de vuit temes que interpreta a l'edat de quinze anys.

També a l'edat de quinze anys fa el seu primer concert, dia 12 de març de 2009  a la Casa de Cultura de Palma, on interpreta una tretzena de cançons acompanyant-se amb el piano.

El dia 11 d'agost de 2009 la conviden a fer una entrevista a Ràdio Balear d'Inca.

Dia 4 de setembre de 2009 enregistra la seva segona maqueta. Aquest cop és a l'estudi d'Ona Digital a Cas Català Nou, amb tot un seguit de sis temes.

Al lloc on es troben les seves actuacions musicals, es pot descobrir que dia 30 d'octubre de 2009, als setze anys, interpreta un concert de pop-rock a l'Espai cultural Sa Capella de la Fundació Es Convent, d'Inca, amb un programa ben atapeït.

El dia 25 de novembre de 2009 els responsables de l'Aula de Música de l'IES de Binissalem la conviden a fer una activitat musical. Hi canta només 4 cançons (però 4 vegades cadascuna!).

(CONTINUARÀ)