dijous, 29 de desembre del 2016

La cantautora mallorquina Victòria Quingles (2): de menor a major

Victòria Quingles, fent suport a Haití, en concert solidari a Palma
L'any 2010, a l'edat de 16 anys, la cantautora mallorquina incrementa les seves actuacions musicals i les diversifica considerablement, tant pel que fa a la temàtica introduïda com pel que respecta als indrets on actua: Beatles, Leonard CohenSarah McLachlan, Carole King, Christina Aguilera, Eric Clapton, Allison Crowe, Irene Cara, Bob Dylan, etc.; auditoris, emissores de ràdio, aules de música, esglésies, diaris, festes patronals, diades solidàries, festivals de jazz, instituts d'educació secundària, etc.; a Selva, a Pollença, a Palma, a Alcúdia, a Portocolom, a Inca, a Sóller, etc.

Seguint-ne la trajectòria a través del seu blog força il·lustratiu, hom pot adonar-se'n amb molta facilitat: es tracta d'un blog senzill, clar, transparent, que arreplega les dades precises per mantenir-se'n informat adequadament i que recull ordenadament totes les actuacions musicals d'una al·lota de 16 anys tot al llarg d'un any.

Comença l'any 2010 amb un concert que fa a l'Auditori de Selva el 3 de gener. S'hi fa present la Televisió de Mallorca que en cobreix l'acte i l'endemà en passa un "clip" als informatius del migdia i del vespre. Na Victòria Quingles hi interpreta onze temes.

Poques setmanes més tard, dia 20 de gener, li fan una entrevista d'una hora de durada a Ràdio Pollença. L'hi acompanya la seva amiga i cantant pollencina famosa, aleshores de 13 anys d'edat, na Marta Ferrer

Al cap de tres dies, el 23 de gener, fa un concert a l'església del Convent de Sant Domingo de Pollença. És la primera vegada que signa el seu primer autògraf: a una nina de 7 o 8 anys!

El 13 de març de 2010, el Suplement "Zona Ocio" del diari Última Hora li publica una nota informativa, acompanyada d'una caricatura. Entre d'altres expressions, s'hi diu que la cantant, pianista i baterista mallorquina, en alternar l'amor pel clàssic i pel contemporani, està cridada a ser qualcú dins l'àmbit de la música illenca.

El mes d'abril actua a la Sala Rec, del Polígon de Son Castelló, a Palma. Havia de compartir escenari amb el grup Lady Vinyl, però al final aquests no hi poden acudir. En el seu lloc, hi actua el grup de hip-hop instrumental Acrollam (Mallorca, a l'inrevés), que l'acompanyen en un tema. S'enregistra en directe l'actuació que fa sobre vuit temes.

El mateix mes d'abril d'aquell any, dia 23, fa un concert a la Biblioteca de Can Torró, d'Alcúdia. Hi canta una dotzena de temes. 

Dia 15 de maig de 2010, participa en el concert solidari de suport a Haití, organitzat per l'Ajuntament de Palma i la Coordinadora d'ONGs per fer suport a Haití. Se li retransmet en diferit per IB3 la interpretació que fa de la peça musical de Leonard Cohen «Hallelujah», juntament amb «Toni Cuenca art ensemble».

El seu primer concert a l'edat de desset anys, na Victòria Quingles el fa dia 22 de juliol de 2010 a l'Església del Carme de Portocolom, amb l'assistència de molta de gent.  

Tres dies després, dia 25, participa en el V Festival de Jazz d'Inca. Hi actua com a artista convidada, en el concert de l'orquestra de l'Escola Municipal de Música "Antoni Torrandell", d'Inca, dirigida per Toni Cuenca. Hi interpreta "Tears in heaven" acompanyada per l'orquestra.

Torna a actuar a Selva, dia 6 d'agost, aquesta vegada dins el marc de les festes patronals de Sant Llorenç. Hi ha, també, una gran assistència de públic, i rep moltes felicitacions per la seva actuació.

Per tercera vegada, el 25 d'agost, torna a actuar a Selva. Aquest cop a l'Auditori com a artista convidada en l'acte anomenat "Lluna plena de música i poesia", en què tres poetes famosos van i llegeixen alguns dels seus poemes. En els intervals entre grups de lectures, na Victòria Quingles interpreta sis temes. N'hi estrena tres del seu repertori: Angel, de Sarah McLachlan, Secrets, d'Allison Crowe, i Blowin' in the wind, de Bob Dylan.

Transcorreguts uns mesos de descans, el 18 de novembre de 2010 actua a l'Aula de Música de l'IES de Sóller.

(CONTINUARÀ)