dimecres, 28 de maig del 2008

Contra les bombes cluster


Entre els dies 19 i 30 de maig de 2008, s’està celebrant a Dublín, una Conferència Internacional sobre les bombes cluster. Unes bombes tan mortíferes que, en esclatar, alliberen més d'un centenar de petites bombes de tipus diferents. El seu efecte combinat en multiplica l'eficàcia destructora.

Hi participen més d’un centenar de governs d’arreu del món.

S’hi està negociant un tractat que, si s’aprova, prohibirà l’ús, els desplegament, la producció, l’emmagatzamatge i la transferència de les bombes cluster. També la destrucció de les reserves actuals.

Participa en una de les nombroses campanyes que es despleguen arreu del Planeta, reclamant l’eliminació d’aquestes bombes mortíferes. Signa una petició com aquesta, o semblant: Avaaz.

“Senyors, Les bombes cluster, que en esclatar alliberen més d'un centenar de petites bombes de tipus diferents, l'efecte combinat de les quals en multiplica l'eficàcia destructora, són inacceptables en un món civilitzat. Els prec que donin suport a un tractat estricte que prohibeixi aquest tipus d’artefactes sense més retards, ni excepcions ni llacunes jurídiques. També els prec que facin tot el possible per atendre adequadament les comunitats que són víctimes més directament afectades per aquestes armes mortíferes. La reunió a Dublín és una oportunitat històrica per salvar vides humanes, amb l’eradicació definitiva d’aquestes bombes tan repugnants. Gràcies per la seva atenció.”