diumenge, 7 de juny del 2009

NEIX EL COR JOVE DELS PAÏSOS CATALANS

El Cor Jove dels Països Catalans neix a Mallorca sota l’impuls de l’entitat Forum Musicae. Forma part del projecte de l’Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans (OJIPC) i es crea amb el recolzament dels representants dels moviments corals de l’Alguer, Andorra, Catalunya, Catalunya Nord, La Franja d’Aragó i les Illes Balears, els quals, reunits a Palma el 6 de juny de 2009, decidiren reforçar-ne la seva fundació.

El Cor Jove dels Països Catalans estarà format per joves d’entre 18 i 26 anys, residents a l’Alguer, Andorra, Catalunya, Catalunya Nord, La Franja d’Aragó, Illes Balears i País Valencià. Té com a objectiu, recuperar i difondre el patrimoni coral de tot l’àmbit cultural català i amb la llengua com a vincle d’unió ser una plataforma enriquidora d’encontre i d’intercanvi entre joves de diferents àmbits de la mateixa cultura al mateix temps que ser-ne un ambaixador cultural que la faci visible a ulls del món des de l’òptica del cant coral.

Dirigit per Esteve Nabona i amb Pau Casan com a pianista, el seu repertori anirà des de la música tradicional d’àmbit català fins a la simfònica coral.


Cada Temporada el cor combinarà les seves estades de treball amb les de l’OJIPC independentment que, de manera ocasional, pugui realitzar concerts a nivell individual.

La selecció dels seus membres es realitzarà cada any, mitjançant proves d’accés, durant els mesos de març-abril arreu de tots els territoris i la permanència en el cor serà de dos anys.

El cor treballarà intensament amb el rigor necessari per fer front al repertori programat amb la qualitat que s’ha d’exigir a un projecte d’aquestes característiques.

Partint del nivell inicial de cada membre del cor, el pla de treball tendrà com a objectiu aconseguir un enriquiment tant musical com cultural i personal de cada jove que , finalment, repercuteixi en la qualitat del nostre món coral.

Si des de la Renaixença, el cant coral ha estat un pilar fonamental de la nostra cultura, crèiem que en la nova Europa del s.XXI ja era hora de crear una eina que, recollint el testimoni d’aquell esperit, esdevengui representativa i vertebradora d’aquesta realitat comuna que uneix els nostres països.