dimarts, 10 de novembre del 2009

VIII Jornada de l'Opinió Catalana (3): l'opinió de persones expertes

La VIII Jornada de l'Opinió Catalana feta enguany a Barcelona s'ha organitzat conjuntament amb l'Associació Catalana de Professionals (ACP), com a continuació de les jornades organitzades els últims anys en altres indrets de Catalunya, amb la finalitat d'afavorir la trobada de persones compromeses en una posada al dia del discurs catalanista.

Com s'afirma a la carta de benvenguda, més enllà de les opinions condicionades per la pertinença a formacions polítiques, institucions i associacions, els participants tenen l'oportunitat d'expressar-hi el seu punt de vista personal amb tota llibertat: en diàleg lliure i amable entre gent compromesa amb el desenvolupament nacional del país.

Els conferenciants hi fan sucoses aportacions, fruit de l'experiència assolida als seus àmbits d'actuació respectius:

  • Salvador Cardús i Ros (Terrassa, 1954), doctor en Ciències Econòmiques per la Universitat Autònoma de Barcelona, n'és el degà de la Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia.
  • Ferran Soriano i Compte (Barcelona, 1967), empresari, president d'Spanair, llicenciat en Ciències Empresarials i MBA.
  • Santiago J. Castellà Surribas (Barcelona 1967), Llicenciat en Dret i doctor en Dret Internacional Públic per la Universitat de Barcelona, és vicerector de la Universitat Rovira i Virgili.
  • Josep Coll i Carbó (Torroella de Montgrí, 1957). Diplomat en Relacions Públiques per la Universitat de Barcelona i llicenciat en Ciències Polítiques i Sociologia per la Universitat Complutense de Madrid, és ambaixador de la Comissió Europea a Cap Verd.
  • Martí Estruch Axmacher (Lovaina, 1968), llicenciat en Filologia Anglogermànica per la Universitat Autònoma de Barcelona i en Periodisme per la Universitat Pompeu Fabra, és el delegat de la Generalitat de Catalunya a Alemanya.
  • Antoni Dalmau i Ribalta (Igualada, 1951), llicenciat en Dret, professor de Català, ha estat regidor d'ajuntaments, president de la Diputació de Barcelona, diputat al Parlament de Catalunya, entre molts d'altres càrrecs exercits.
  • Saül Gordillo Bernárdez (Calella, 1972), periodista, director de l'Agència Catalana de Notícies (ACN), fundador del portal de blocs polítics en llengua catalana Poliblocs.
  • Jaume López, doctor en Ciències Polítiques i professor a la Universitat Pompeu Fabra, és el president de l'Associació Catalana de Professionals ACP
  • Fèlix Martí Ambel (Barcelona, 1938), fundador d'UNESCOCAT, expresident de l'Opinió Catalana
  • Joan Rigol i Roig (Torrelles de Llobregat, 1943), ex president del Parlament de Catalunya
  • Ernest Benach i Pascual (Reus, 1959), és el president del Parlament de Catalunya
  • Miquel Sellarès i Perelló (Barcelona, 1946), és el secretari general de l'Opinió Catalana
  • Muriel Casals Couturier (Avinyó, 1945), és la presidenta de l'Opinió Catalana

Durant tota la Jornada les aportacions que hi fa aquesta gent experta queden enriquides amb les opinions que sorgeixen d'entre els assistents.

Tot i coincidir amb altres esdeveniments significatius de caire catalanista, ultrapassen el centenar les persones que acudeixen a la cita, convocada per l'Opinió Catalana conjuntament amb l'Associació Catalana de Professionals ACP.