dilluns, 28 de juny del 2010

Drets Humans de Mallorca convida a participar en Manifestació

Drets Humans de Mallorca dóna suport a la Manifestació convocada per organitzacions sindicals diverses dimecres, 30 de juny de 2010, a Palma.

Participa activament en l'organització d'aquest acte cívic, amb el qual rebutja públicament l'adopció de mesures governamentals tan antisocials com les que malmenen funcionaris, pensionistes, mares de famílies, persones dependents, sectors exclosos de l'Estat del Benestar, autònoms, petites i mitjanes empreses abocades a la desaparició per no poder aguantar per més temps el pes de la crisi…i convida tota la ciutadania a manifestar-s'hi fermament.


Valora molt negativament que, entre les mesures adoptades, s'apunti cap a una reforma laboral del tot inadmissible per part de les organitzacions i els moviments socials. Alhora que considera adient, davant de la situació actual, la convocatòria d'una Vaga General.

Perquè les mesures governamentals adoptades recentment comporten una retallada considerable dels drets democràticament adquirits per la classe treballadora i el conjunt de la ciutadania europea al llarg de moltes dècades de lluita i reivindicació.

Perquè comporten un reculada democràtica considerable, a les ordres d'institucions i organismes tan poc democràtics com la Comissió Europea, el Banc Central Europeu, el Banc Mundial, el Fons Monetari Internacional o l'Organització Mundial del Comerç.

Perquè comporten, també, una retirada vergonyosa de la Presidència espanyola de la Unió Europea, davant d'imposicions alienes als interessos europeus, havent-s'hi mostrat incapaç de defensar-los acuradament.

Drets Humans de Mallorca afegeix a tots aquests motius un altre de caràcter més “glocal”: en poques setmanes es preveu la compareixença conjunta del president Rodríguez Zapatero donant-se la mà amb el president rwandès Paul Kagame, considerat per l'entitat mallorquina com el “governant en actiu més criminal” des de la Segona Guerra Mundial. Tots dos encapçalen l'encàrrec de garantir l'èxit dels Objectius del Mil·lenni assenyalats per l'ONU per a l'any 2015: l'eradicació de la fam al món!

A la vista de les dues experiències anteriors, és més que previsible el resultat negatiu de la propera!

Per tots aquests motius, Drets Humans de Mallorca, entitat creada a Palma l'any 1974 i que d'aleshores ençà defensa la implantació creixent del respecte pels drets humans arreu del Planeta, convida la ciutadania a manifestar-se públicament contra unes mesures governamentals tan antisocials, com les que ens vol imposar el Govern espanyol.

Palma, 30 de juny de 2010.