dimecres, 18 de juliol del 2012

Cor Jove dels Països Catalans, torna a la càrrega!

El Cor Jove dels Països Catalans neix a Mallorca lligat a l'Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans.

Totes dues iniciatives culturals a l'àmbit de la música són impulsades per Magdalena González i Crespí, amb la col·laboració dels directors Esteve Nabona i Salvador Brotons, respectivament.

El Cor Jove dels Països Catalans fa la seva presentació pública a Palma, a la seu de l'Institut Ramon Llull, el 6 de juny de 2009.

D'aleshores ençà, no para de realitzar encontres, mantenir trobades, executar concerts, fer estudis...

Manté l'objectiu ben marcat de “recuperar i difondre el patrimoni musical de tot l'àmbit cultural català, amb la llengua catalana com a vincle d'unió, esdevenint-hi alhora una plataforma enriquidora d'encontre i d'intercanvi entre joves de diferents àmbits de la mateixa cultura, i al mateix temps un ambaixador cultural dels Països Catalans.“

Per a enguany, COR DE CAMBRA DELS PAÏSOS CATALANS

Com sempre, també enguany es proposen de continuar lluitant per la nostra estimada cultura catalana, unint i construint a través de la música que ens és pròpia.

Ho fan en dues ocasions, durant dos dies seguits:

El primer dia, a Barcelona, al Petit Palau del Palau de la Música Catalana, divendres, dia 3 d'agost de 2012, a les 21:30 hores, al preu d'entrada de 10 euros.
El segon dia, a Tarragona, dissabte, dia 4 d'agost de 2012,al pati del castell del Catllar, a les 21:30 hores, organitzat per l'Ajuntament del Catllar.

M'interessa remarcar que el concert programat per a Barcelona, al Petit Palau, esdevé un concert de micromecenatge. Va destinat a la pervivència d'aquest projecte ambaixador de la nostra cultura, que s'afanya a conjugar patrimoni musical i joventut de tots els territoris dels Països Catalans.

S'hi prega la màxima col·laboració en la difusió d'aquest acte i l'assistència i participació màxima possible per assaborir-ne el contengut del PROGRAMA:

PROGRAMA CONCERT

1 PART

AVE MARIA Isabella Montanari
(Sàsser 1919 – 1993)

QUATRE CANÇONS MALLORQUINES Harm: Baltasar Bibiloni
Una dona llarga i prima (Binissalem 1936)
Bressol de Nadal
La dama de Mallorca
Una dona llarga i prima

CAMPANES SOBRE EL MAR Joan Maria Thomàs
Estudi per a cor sol (Palma 1896 – 1966)

COMIAT DE L’ÀNIMA Cristòfor Taltabull
Per a cor i piano (Barcelona 1888 – 1964)
Sobre un poema de Guerau de Liost
(Olot 1878- Barcelona 1933)

2 PART

REQUIEM FÜR MIGNON Robert Schumann
Versió per a solistes, cor i piano (Zwikau 1810 - Bonn 1856)

EL MIRADOR Josep Vila i Casañas
Fantasia per a cor i piano sobre melodies (Sabadell, 1966)
Tradicionals dels Països Catalans

Esteve Nabona, director

En uns temps difícils per a la cultura en general fem una crida al públic sensible vers aquest projecte de difusió de la cultura catalana i a l'hora de consolidació i reafirmació de l'Espai Cultural Comú que compartim tots els territoris d'àmbit cultural català.