dilluns, 16 de juliol del 2012

Estirada d'orelles del Parlament Europeu al president del Govern de les Illes Balears

M'imagín que, com a presumpte bon demòcrata, el president del Govern de les Illes Balears, senyor José Ramón Bauzá Díaz, farà més cas del que se li demana des del Parlament Europeu que no del que se li imposa vés a saber tu des d'on! O no?

Molt a punt ha arribat la carta del Parlament Europeu, -fruit de la compareixença de l’STEI Intersindical i l’Assemblea de mestres i professors en català dia 14 de juny passat-, dirigida al President del Govern de les Illes Balears, José Ramón Bauzá.

La màxima institució democràtica europea, de representació directa, en una acció sense precedents intervé davant un conflicte lingüístic d’aquesta naturalesa.

Els Eurodiputats, al document exposen que:

1. Tenen coneixement de la vulneració dels drets de la comunitat lingüística catalana a les Illes Balears

I li demanen que:

2. Rectifiqui la seva política lingüística regressiva

3. Retiri la modificació de la llei de funció pública que modifica també la llei de NL

4. Compleixi la responsabilitat, i el mandat, que li atorga l’Estatut d’Autonomia de vetllar i treballar per la plena igualtat jurídica i social del català amb el castellà.

5. Retorni al consens que garanteix la cohesió social

És important destacar que aquest document ha arribat al president del Govern de les Illes Balears, íntegrament, i només, en català. Aquest gest respon a la voluntat explícita per part del Parlament Europeu de fer suport a la llengua i cultura catalana. No oblidem que el president del Parlament Europeu, Martin Schulz, n’és un gran admirador.

Passi el que passi a la votació de demà, volem recordar a la ciutadania que tot és a les nostres mans i sempre tenim el recurs de NO ACATAR.

Més informació M. Antònia Font, STEI Intersindical 619783884 i Magdalena González, Assemblea de mestres i professors en català 607753674

De manera insòlita, la carta del Parlament Europeu duu la signatura dels dos vicepresidents de l'intergrup de Minories Tradicionals, Comunitats Nacionals i Llengües, FRANÇOIS ALFONSI (França, Partitu di a Nazione Corsa, ALE) i CSABA TABADJI (Hongria, Magyar Szocialista Párt, S&D)

Té també tot el suport d'eurodiputades i eurodiputats de tres grups parlamentaris:

1) l'Aliança Progressista de Socialistes i Demòcrates -S&D-: RAIMON OBIOLS (Catalunya, Partit Socialista Obrer Espanyol), MARIA BADIA (Catalunya, Partit dels Socialistes de Catalunya), TERESA RIERA (Illes Balears, Partit Socialista Obrer Espanyol);

2) d'Els Verds/Aliança Lliure Europea (ALE): RAÜL ROMEVA (Catalunya, Iniciativa per Catalunya Verds), ANA MIRANDA (Galícia, Bloque Nacionalista Galego), CATHERINE GRÈZE (França, Europe Écologie), JILL EVANS (Regne Unit, Plaid Cymru - Party of Wales);

3) de l'Aliança dels Demòcrates i Liberals (ALDE): IZASKUN BILBAO (País Basc, Partit Nacionalista Basc), IVO VAJGL (Eslovènia, ZARES-Nova Politika ), TATJANA ZDANOKA (Letònia, Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā), RAMON TREMOSA (Catalunya, Convergència Democràtica)