dimarts, 21 d’agost del 2012

Suport de CGT-Balears a Marcel Pich, per agressions feixistes patides

La CGT de les Illes Balears vol fer públic el suport solidari cap al company MARCEL PICH, amb motiu de les agressions feixistes que, en forma de pintades a prop de ca seva, ha patit aquests darrers dies. Marcel no està tot sol, ni de bon tros. Ans al contrari, en aquests dies, que no són fàcils per haver de pair fets tan desagradables, el company Marcel ha d'estar sentint el caliu solidari de totes les persones i entitats que tenim la sort de lluitar amb persones tan generoses i compromeses com ell.

En la CGT tenim un lema, que segur que no és exclusiu nostre, però que és la millor recepta contra les agressions: “si ens toquen a una, ens toquen a totes”. Per això, l'agressió contra Marcel també és una agressió contra totes nosaltres, i actuarem en conseqüència. D'entrada, la CGT es posa a disposició de Marcel, i també de la seva organització, Endavant-OSAN, per a col·laborar en totes aquelles iniciatives que calguin, i també en el procés judicial que es pot obrir arran de la seva denúncia en el Jutjats de Palma. Sabem que és molt difícil trobar reparació de fets com aquests en els tribunals de justícia però, malgrat tot, creiem que s'ha fet bé en presentar la denúncia.

Ens crida l'atenció la sospitosa coincidència de la grafia de les pintades contra Marcel, i de les què varen aparèixer a la porta del local de la CGT del carrer Àngel Guimerà, fa uns anys, dies abans que esclatés una bomba davant el nostre local. Aquella agressió contra la CGT-BALEARS, malgrat les evidències sobre la seva autoria, va quedar impune, però va possibilitar una intensa campanya de suport solidari contra el feixisme, que va ser la millor garantia per fer palès què, malgrat tot, els feixistes no ho tenen ni ho tindran fàcil.

Volem fer una crida a la solidaritat antifeixista de tota la societat mallorquina, dels i de les treballadores, per a què no baixem la guàrdia davant el totalitarisme, el racisme, la xenofòbia, la intolerància i el matonisme amb el què, de tant en tant, sura la brutor feixista. En aquest sentit, les agressions contra Marcel ens han de activar l'alerta, permanent i solidària, per a no permetre cap agressió feixista. Però també per aturar la repressió que, per part dels aparells judicial, policial i polític del sistema capitalista, s'està duent a terme contra la lluita social i política contra les retallades i agressions antisocial, amb l'excusa de la crisi.

Illes Balears, 21 d'agost de 2012.
Secretariat Permanent de
CGT-BALEARS
Pep Juárez, secretari general.

1 comentari:

Joan ha dit...

I si us en toquen UN, què passa?