dimecres, 28 de maig del 2014

Per la via d'urgència, a l'hospital universitari de Son Espases


Una de les experiències més recents, des que començà l'any 2014, ha estat per a mi el fet d'haver hagut de passar unes quantes vegades seguides per la secció d'Urgències de l'Hospital Universitari de Son Espases, a Ciutat.

Valga'm déus, quines males experiències! Desastroses! Insòlites! Increïbles i inacceptables, de cap de les maneres!

A una illa com Mallorca, des d'on, entre d'altres assumptes, contribuïm de manera tan substanciosa a millorar altres regions d'aquesta “marca egpania” que fa oi an el rei Porc, no podem acceptar de ser tractats d'una manera tan poc respectuosa com la que hem hagut de suportar cada vegada que ens hi hem atansat!

La meva dona, pacient diagnosticada amb la malaltia d'alzhèimer a la secció de Neurologia de l'hospital esmentat -on, per cert, sempre hi hem estat tractats a les mil meravelles per l'equip que treballa amb el doctor Guillem Amer-, cada vegada que ens hem fet presents a la secció d'Urgències, hi hem rebut un tractament que no és de rebut.

Em vull limitar a dir, respecte de la darrera vegada, que ens hi vàrem passar onze hores seguides! Des de les 9 del matí fins a les 22 hores de la nit.

Hi anàvem enviats des del Centre de Salut nostre, perquè se'ns fes una valoració urgent a traumatologia i un estudi radiològic, després d'haver sofert caigudes recents a terra, amb cops distribuïts per indrets diversos, sobretot a les cames i als costats de les anques.

En lloc d'aquest estudi radiològic, 10 dies després, des del Centre de Dia on acudeix la meva dona, se m'indica que a la secció d'Urgències de l'hospital universitari de Son Espases, en aquella ocasió s'hi havien fet altres estudis que no tenien res a veure amb el que se sol·licitava.

S'havien dedicat a fer analítiques sanguínies urgents, examen d'orina, radiologia del tòrax i tac cranial (gairebé tres hores aproximades per a cadascuna d'aquestes actuacions!); però no dedicaren ni un minut a fer allò que se'ls havia sol·licitat: valoració urgent a trauma i estudi radiològic després de caigudes a terra recents!

Em fa la impressió que a la secció d'Urgències de l'hospital universitari de Son Espases, o bé no es llegeixen els escrits que hi arriben dels centres de salut, o bé volen perllongar l'estada dels pacients perquè se n'afartin i no hi tornin...

El cert és que, en aquest cas, varen fer molt més del que se'ls havia demanat.
Però no feren, precisament, allò que havia estat el motiu principal de la nostra anada a l'hospital.

Mentrestant, aquests darrers dies, les cames de la meva dona ja no donen per caminar... I hem hagut d'adquirir la cadira de rodes que li permeti traslladar-se d'un lloc a un altre...

Mai no sabrem què li hagués passat, si se li haguessin fet les radiografies pertinents i, conseqüentment amb això, s'hi haguessin pres les mesures més adequades.

Però sempre sabrem, i a més a més recordarem i tendrem ben present, que, a l'hospital universitari de Son Espases, a la secció d'Urgències, no s'hi varen fer les actuacions per les quals hi havíem acudit. No hi vàrem ser ben tractats, com ens corresponia. Sinó tractats de molt mala manera.

Per la via d'urgència, al meu modest mode de veure, l'hospital universitari de Son Espases, necessita mà de metge!

NOTA:
A la fi, després que m'he passat unes cinc hores a la sala d'espera d'Urgències, a l'hospital universitari de Son Espases, -no se m'ha permès de romandre al costat de la meva dona, per mor del “protocol” maleït-, gràcies a l'informe que ens facilita esplèndidament el doctor Eugenio José Suárez García, m'arrib a assabentar que la meva dona, pacient dona, ha suportat estoicament durant setmanes seguides una FRACTURA DE PUBIS TANCADA!

A fer repòs, s'ha dit, idò, damunt del llit...
I a mirar d'esbrinar-hi les responsabilitats professionals que hi pertoquin...

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Totes aquestes coses fan sofrir i molt especialment al qui les pateix.
Jo conec gent treballadora a Son Espases que mai li hauria succeit aquest fracàs, però com veus ni ha d´altres que no paren esment on l´haurien de posar. Fas molt be de denunciar-ho perquè com dius no hauria d´haver passat mai dins un Hospital que es deu a tots el que sofreixen. Sent molt el que us ha passat.

Cecili Buele i Ramis ha dit...

Gràcies, Anònim, per la teva comprensió i el teu encoratjament