dimarts, 14 de febrer del 2017

Madiop Diagne (4): candidat núm. 11 de Més per Palma

«El Mundo» (dijous, 09-02-2017), el diari local que dimecres, el dia anterior, guarda silenci i no en diu res, dedica dijous quasi un quart de pàgina centrat d'Illes Balears, la 13, al cas Madiop Diagne. Ofereix un titular clar i explícit: «El presidente de los senegales a prisión por fraude», seguit d'un subtitular clar i llampant: «Madiop Diagne estuvo cerca de ir en la lista electoral de Més per Palma en 2015».

Informa que, segons fonts judicials, Madiop Diagne ha passat a presó provisional, per haver assignat contractes falsos als seus compatriotes, a fi que aquests poguessin obtenir el permís de residència a Espanya. D'ordre del jutge d'instrucció núm. 12 de Palma, amb 5.000 euros de fiança per eludir-ne l'ingrés.

El periodista Pablo Morilla informa que Diagne s'implicà en política, anà en una primera llista per a les eleccions municipals de Més per Palma, sortí de les paperetes, on ocupava el número 11,  per una polèmica: acusat de donar instruccions a 200 senegalesos perquè el votassin.

A més de Diagne, una cinquantena de senegalesos han estat detenguts, com a suposats treballadors, empleats de la llar o jardiners, d'altres es dedicaven a la venda ambulant o viatjaven entre Senegal i Mallorca on es quedaven els dies necessaris per no perdre la residència (falsedat documental).

L'entitat exigia als membres que pagassin per poder rebre assistència i regularitzar-ne la situació (frau de llei), trobant-se amb 90.000 euros com a ingressos dins dels comptes.