dissabte, 11 de juliol del 2009

Exposició excel·lent a la biblioteca d'Alcúdia “Can Torró”


A les instal·lacions magnífiques de la Biblioteca d'Alcúdia “Can Torró”, la nit de divendres 10 de juliol de 2009 -festa de Sant Cristòfol Nan- s'hi han arreplegat més de dues centes persones amb ganes de participar en un acte cultural força valuós.


Es tracta de la inauguració d'una exposició de pintura i escultura, dels artistes Andreu Company i Toni de la Mata, que porta per títol Camins alternatius” i que compta amb la magnífica actuació de Bartomeu Payeras Bisbal que arrodoneix la festa.

Malgrat l'absència forçada del pintor -reclòs dins del seu domicili per un accident de moto sofert recentment-, la presència del seu fill Antoni i la de moltíssimes persones pobleres que hi acudeixen omplen el buid deixat per l'artista pobler...

Mentre al soterrani de la biblioteca s'hi poden apreciar les obres magnífiques que s'hi exposen, als jardins de la instal·lació cultural alcudienca es pot assaborir la força emergent de les paraules que s'hi escampen, les cançons que s'hi interpreten i els sons de la guitarra que acompanya el recinte... amb tradició/traïció ”Noni no”, “El nin de la mare”, “Mai donis per finit”, “El testament d'Amèlia”, “So de pastera”...

L'exposició hi ha de romandre oberta fins al dia 2 d'agost, en horari de biblioteca: matins de dimarts a diumenge, de 10:00 a 14:00 hores. I tardes, de dimarts a divendres, de 17:00 a 21:00 hores. Els dilluns i festius roman tancat el recinte bibliotecar1 (971 54 73 11).

S'ho paga anar a pegar-hi una ullada i a quedar-s'hi contemplant tot allò que esdevenen capaços de crear dos artistes tan singulars com aquesta pintor pobler de nom Andreu Company i aquest treballador de la central elèctrica d'Alcúdia, l'escultor Toni de la Mata.