dissabte, 25 de juliol del 2009

Quin poc suport institucional a l'OJIPC!

La Direcció General de Joventut del Govern de les Illes Balears, amb seu al PalmArena, acaba de fer públiques les “propostes de resolució provisionals de la convocatòria de subvencions per dur a terme projectes habituals i/o puntuals d’activitats en matèria de joventut, per a la constitució i el manteniment de les associacions juvenils i per a l’adquisició de béns i equipaments inventariables, per a l’any 2009.”

Qui pari una mica d'esment al text de la proposta de resolució provisional, no crec que pugui deixar de qualificar-la de veritablement vergonyosa!

Sense entrar en detalls que puguin fer veure quines són les entitats juvenils que en surten més beneficiades i afavorides (com podria ser el cas de l'OJE), basta girar una ullada cap a una altra de les entitats que figuren a la mateixa relació oficial:
“181 - 09 – JO - Forum Musicae – Pressupost acceptat com a base de la subvenció: 111.000,00 – Quantia de la subvenció proposada: 892,33”.

Si jo fos el responsable d'aquesta entitat, vos assegur que ni tan sols em molestaria a presentar-hi cap casta d'al·legació! El senyor Joan Artigues Roig, signant del document, s'està cobrint de glòria, amb resolucions d'aquestes característiques.

Hi ha maneres i maneres de rebutjar el suport institucional a determinades iniciatives culturals dins l'àmbit juvenil. Com podria ser aquesta tan singular, que representa l'Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans.

Però ben mirat, si juntament amb INTRESS (520,00 €) i Iyagi (892,33 €), Forum Musicae apareix com una de les poques entitats dins la Modalitat A que no tenen dret a percebre ni tan sols 1.000 euros de subvenció -després que hi ha presentat i ha vist acceptat el pressupost més alt de tots (111.000,00 €)-; no sembla que això precisi cap casta d'esforç per esbrinar-ne el motiu primer.

Tant de bo que s'atrevissin a dir-ho clar i català!
En el fons, aquests senyors que manen tant dins la Direcció General de Joventut s'estan comportant com a administradors públics profundament anticatalanistes!