dissabte, 5 de setembre del 2009

El Sàhara per al poble sahrauí. Independència!



Divendres, 4 de setembre, l'Associació d'Amics del Poble Sahrauí de les Illes Balears (AAPSIB) convocava una manifestació amb el lema “El Sàhara per als sahrauïns. Independència!”

Com cada any, nombroses famílies mallorquines s'han retrobat a la plaça d'Espanya, de Ciutat, provenint dels més diversos indrets de l'illa de Mallorca. En companyia d'infants sahrauïns, acollits a casa durant l'estiu.

La manifestació, que ha comptat amb la presència nombrosa de gent que reclamava la independència del Sàhara Occidental, i l'exercici del dret a l'autodeterminació, ha fet el recorregut habitual i ha conclòs al passeig del Born.

La presidenta de l'associació n'ha llegit el manifest:

”Ens trobam un any més els amics del poble sahrauí per a exigir al Govern espanyol una actuació d'acord a la legalitat internacional, al costat de les Nacions Unides, i perquè doni suport a la solució justa, legal i definitiva del conflicte que ha impedit al poble del Sàhara Occidental exercir el dret a l'autodeterminació des de fa 33 anys!

Són massa anys i massa patiments. Hi ha hagut massa entrebancs i massa interessos aliens al dret de les persones i els pobles. És hora que comencin a canviar les coses i que l'esperança prengui el lloc de la resignació...

... és molt important que els ciutadans solidaris no afluixem, en aquesta hora decisiva, en la nostra exigència perquè el Govern espanyol es col·loqui al costat de la justícia, la legalitat i el respecte a la voluntat del poble sahrauí,,,

La solidaritat activa, i la manifestació d'avui n'és une xemple, és la palanca democràtica amb què comptam els ciutadans de les Illes perquè la legalitat internacional pugui se realitat d'una vegada i acabi la injustícia i l'opressió que pateix el poble sahrauí des de fa massa temps.

EL SÀHARA PER ALS SAHRAUÏNS! INDEPENDÈNCIA!

La manifestació ha conclòs amb una ballada popular al so i al ritme dels Tambors per la Pau...