diumenge, 20 de setembre del 2009

La candidata rwandesa Victoire Ingabire Umuhoza

Convençuda que si la democràcia torna a Rwanda hi haurà pau a la regió africana dels Grans Llacs, la rwandesa Victoire Ingabire Umuhoza (Kigali, 1968) vol plantar cara a les eleccions presidencials de 2010 al règim terrorífic del militar Paul Kagame.

Exiliada a Europa, fa comptes de presentar-se el mes d'octubre vinent, juntament amb una desena de persones més, com a cap de llista de les Forces Democràtiques Unificades (FDU).

Coneguda a Mallorca, per la seva amistat i coneixença amb Joan Carrero, per les visites que hi ha realitzat, per les entrevistes que ha mantengut amb la batlessa de Palma, Aina Calvo, o amb la presidenta del Consell de Mallorca, Francina Armengol, aquesta rwandesa coratjosa es disposa a enfrontar-se amb un militar que ha contribuït a sembrar el terror a la regió africana dels Grans Llacs.

La prestigiosa revista Presència, al número 1960 (del 18 al 24 de setembre del 2009), presenta en portada i a tota plana una fotografia de les coes de gent que fuig del terror rwandès, amb la llegenda “Sospitosa indiferència. Víctimes de l'espoli de la riquesa dels Grans Llacs”.

Vuit pàgines, amb fotografies a tot color, destina aquest número de la revista a la candidata presidencial rwandesa, basant-se en l'entrevista que li va fer un dia de finals de juliol a Mallorca en una de les cases que la Fundació s'Olivar manté a Estellencs, en plena serra de Tramuntana.

L'Associació Drets Humans de Mallorca, vinculada estretament a la causa rwandesa, s'ha fet ressò de la situació que està patint la regió africana dels Grans Llacs i ha contribuït fortament a divulgar-ne, explicar-ne i denunciar-ne la situació, de moltes i molt diverses maneres, com es pot veure en aquests enllaços adjunts.

.Tant de bo que Victoire Ingabire Umuhoza es converteixi en la primera dona rwandesa que presideix el país i que hi esdevengui exemple de governant demòcrata a l'Àfrica negra del segle XXI.



(Imatge Presència 20-09-2009)

(1).- Diàleg interwandès a Palma

(2).- Entrevista amb la presidenta del Consell de Mallorca

(3).- Ordre judicial d'arrest internacional contra 40 militars rwandesos

(4).- Admesa querella presentada davant Audiència Nacional, es dicta Ordre d'arrest contra alts càrrecs militars rwandesos

(5).- Roda de premsa i manifestació-carnaval per Rwanda, a Brussel·les

(6).- Rwandesos i mallorquins demanen justícia a Brussel·les

(7).- Rwandesos i mallorquins reclamen justícia

(8).- Reclamen a Brussel·les justícia

(9).- Assassinat de Flors Sirera

(10).- Querella contra genocidi rwandès

(11).- S'Olivar i la querella contra militars rwandesos

(12).- Processament de militars rwandesos

(13).- Entrevista a Joan Carrero

(14).- Opinions sobre judici internacional

(15).- Màxims responsables militars rwandesos

(16).- Americans amb càrrecs de consciència

(17).- Perseguir fins al final els genocides

(18).- Espanya inculpa militars rwandesos

(19).- Procés per genocidi a Rwanda

(20).- Jutge espanyol processa militars rwandesos