dilluns, 8 de març del 2010

Primer concert de l'OJIPC a l'estranger

Massa sovint s'esdevé que determinades iniciatives culturals singulars, sorgides a Mallorca en l'àmbit de la música clàssica, hi passen desapercebudes i reben molt poca atenció per part dels mitjans de comunicació convencionals.

Hi resulten força més ben valorades, fora de la Roqueta nostra!

És el cas de l'Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans. Creada per l'entitat mallorquina Forum Musicae que presideix Magda González Crespí, des de l'any 2004 ençà ha realitzat diversos concerts simfònics.

Roman integrada per joves d'entre 18 i 26 anys, d'arreu dels territoris que van de Salses a Guardamar i de Fraga fins a l'Alguer.

Enguany, per primera vegada en la seva història, l'OJIPC ha sortit fora dels territoris i ha realitzat un concert excel·lent al Palau Foz.

Situat al mateix centre de la ciutat de Lisboa, a Portugal, representa una fita històrica en la trajectòria de l'Orquestra.
Va ser dijous, dia 4 de març, amb motiu de la celebració del Dia de les Illes Balears, per invitació de la directora adjunta de l'Institut Ramon Llull, Fanny Tur.

Per primera vegada en la seva història, també, l'OJIPC ha fet un concert només amb peces musicals d'autors dels Països Catalans, íntegrament, recuperant-ne creacions artístiques singulars.

Per primera vegada en la història, finalment, l'Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans ha interpretat, i enregistrat en un CD, algunes obres musicals que resultaven inèdites fins ara.

Enhorabona a tots els joves components de l'Orquestra, a l'equip tècnic de l'OJIPC, al seu director adjunt Carles Gumí, al pianista Miquel Estelrich, i a qui n'és l'ànima creadora i mantenidora, la professora mallorquina de música, Magda González.

L'OJIPC, en concert a Lisboa

Tant de bo que, per molts d'anys, puguem gaudir d'aquesta iniciativa cultural tan singular en l'àmbit de la música creada i recreada als Països Catalans.

Alguns enllaços d'interès:

  1. Ple total al primer concert internacional de l'Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans. El concert és una de les activitats de la setmana Be Balears a Portugal.-
    Institut Ramon Llull
  2. A Cultura das Ilhas Baleares desembarca em Lisboa.-
    Xarxa universitària d'estudis catalans a l'exterior
  3. Primer concert de l'OJIPC a l'estranger.-
    Sóc un rodamón
  4. Palácio Foz. A Orquestra «Joves Intèrprets dels Països Catalans» (OJIPC)* nasceu em Palma de Maiorca, em 2004, estimulada pelo Forum Musicae, Centro de Dinamização dos Ensinos Musicais nas Baleares.-
    Juventude Musical Portuguesa
  5. La cultura Balear visita Portugal.-
    La Veu de Mallorca
  6. Semana Cultural das Ilhas Baleares.-
    Associaçao Portuguesa de Sociologia
  7. Setmana de la cultura balear a Lisboa.-
    Ballaruga Serveis Culturals
  8. Primer concert de l'OJIPC a l'estranger.-
    Promocat
  9. Concert de l'OJIPC a Lisboa.-
    Facebook
  10. L’Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans és internacional.-
    Diari de Balears
  11. Concert a Lisboa Orquestra de Cambra de l'OJIPC.-
    Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans
  12. La programación cultural empieza en Lisboa del 1 al 4 de marzo y termina en la ciudad invicta día 6. La creación cultural de las Islas Baleares visita Portugal con una muestra de su literatura, de su música y su arte.-
    Libertad Balear
  13. La literatura, la música y el arte balear se reivindican en Lisboa y Oporto.-
    Diario de Mallorca