dimecres, 13 d’abril del 2011

Suport a la reestrena de l’HIMNE DE LA PAU de Pau CASALS

Des de fa uns dies, s'estan recaptant suports a una iniciativa cultural nascuda a Mallorca i estesa arreu dels Països Catalans.

Es tracta de donar suport a la reestrena de l'Himne de la Pau de Nacions Unides, que va compondre, interpretar i dirigir el mestre Pau Casals, a la mateixa seu de l'ONU el 24 d'octubre de 1971. Qui vulgui donar-hi suport, pot emplenar aquest formulari:



Com manifesta la presidenta de l'entitat mallorquina Forum Musicae, Magdalena González Crespí:

L'Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans (OJIPC, dirigida pel mestre Salvador Brotons) i el Cor Jove dels Països Catalans (CJPC, dirigit pel mestre Esteve Nabona) són dues iniciatives culturals nascudes a Mallorca, de la mà de l'entitat mallorquina Forum Musicae, que treballa en la dinamització dels ensenyaments musicals a les Illes Balears i Pitiüses, fa molts anys.

L'OJIPC arreplega cada any joves i al·lotes, d'entre 18 i 26 anys, de tots els territoris on compartim la mateixa llengua catalana i la cultura que s'hi expressa -de Salses a Guardamar i de Fraga fins a l'Alguer-, amb la finalitat de difondre les músiques simfòniques i corals que ens són pròpies i que, incomprensiblement, romanen massa sovint dins l'oblit.

Des que l'any 2004 l'OJIPC va fer dos concerts -a Barcelona (al Festival de la Joventut, Fòrum Internacional de les Cultures) i a la seu catedral de Perpinyà, any rere any n'ha continuat fent a Sant Miquel de Cuixà (Universitat Catalana d'Estiu, a Prada); a Mutxamel (Casa de Cultura, Alacant); a Sant Antoni de Portmany i a Santa Eulària des Riu (Palau de Congressos, Eivissa); a Maó (Teatre Principal, Menorca); a Palma (Teatre Principal, Mallorca); i a Lisboa (Palau Foz, Portugal).

L'any 2010 tornà a fer el seu concert a Barcelona, en aquesta ocasió, al Palau de la Música Catalana amb la col·laboració dels Cors de l’Orfeó Català. Aquest mateix any es presenta oficialment a Mallorca el Cor Jove dels Països Catalans. En els anys d’existència de l’OJIPC ha enregistrat amb el suport de Catalunya Música cinc volums de la Col·lecció Compositors dels Països Catalans i editat en paper set obres.

Des de fa quasi dos anys, l'entitat mallorquina Forum Musicae treballa en un projecte que ha de culminar en una d’aquelles actuacions que es poden considerar rellevants dins l'àmbit musical dels Països Catalans: amb motiu del 40è aniversari de l’estrena de l'Himne de la Pau de Nacions Unides, -que va compondre i dirigir el mestre Pau Casals, per encàrrec del secretari general de l'ONU, senyor U Thant-, ens proposam de commemorar-ho amb una interpretació a la mateixa seu de Nacions Unides, a càrrec de l'Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans, el Cor Jove dels Països Catalans i el Cor de Noies i Cor Jove de l’Orfeó Català, el mateix dia 24 d'octubre de 2011.

Per accedir a tots els suports institucionals que s'hi precisen, ens ajuda molt poder comptar amb l'adhesió de personalitats del nostre àmbit cultural més proper, que valorin positivament una iniciativa d'aquestes característiques, relacionada directament amb la música simfònica i coral dels Països Catalans.

És per això que vos deman la vostra adhesió particular a la realització d'aquest projecte, mitjançant la vostra signatura, que vos agraesc per endavant.

Ben cordialment,

Magdalena González Crespí
presidenta de Forum Musicae