dimecres, 6 de març del 2013

El 9-M: acció simultània als Països Catalans, en defensa del català

Una iniciativa que rep el suport de més de 500 entitats, arreu del territori que conformen els Països Catalans, de Salses a Guardamar i de Fraga fins a l'Alguer, es preveu que sigui duita a terme dissabte, 9 de febrer de 2013, com fa públic el Diari de Balears.



El motiu no és cap altre que la multiplicació exponencial d'atacs a la llengua catalana per part dels governs balear, valencià i estatal aquesta any darrer.

El moviment Enllaçats per la Llengua realitza la seva acció més important d'ençà que sorgeix a l'IES Albuhaira de Muro l'any 2012. El llaç quadribarrat va més enllà de la Roqueta i arriba així a la resta de territoris dels Països Catalans.

En roda de premsa recent, representants de l'STEI-i, l'Assemblea de Mestres i Professors en Català i l'Obra Cultural Balear (OCB)- expliquen els actes plantejats per a la diada de dissabte.

Des de les 10 del matí, reunió del Consell Social de la Llengua Catalana, que l'actual Govern del PP no ha convocat mai.

Acabat el Consell, a les 12.30 hores es convoca una concentració davant del Consolat de Mar, on s'ha de llegir el manifest d'Enllaçats, consensuat a tot el territori.

Tant a Menorca, a les 20 hores, al Teatre del Mercadal, com a  Eivissa també s'hi han programat actes diversos.

Es tracta de la primera passa que es fa, coordinada arreu dels Països Catalans. N'han de seguir d'altres que van des de reunions amb grups parlamentaris del Congrés dels Diputats per transmetre-hi les polítiques en contra de la llengua catalana que s'estan realitzant; fins traslladar-ne la problemàtica a les autoritats europees.

Hom pot trobar més informació en aquesta web.