dilluns, 2 de gener del 2017

La cantautora mallorquina Victòria Quingles (3): els darrers temps (2011-2014)

La jove pianista i cantautora mallorquina, Victòria Quingles, des de l'any 2011 fins al 2014 viu tot un seguit d'experiències diferents en les seves actuacions musicals, davant públics i en ambients ben diversos: al Club Sart (Inca), al Festival 7/17 (Pollença), a l'Estudi de Can Recó (Manacor), a la Fundació ACA (Búger), a les Festes Patronals (Selva), a l'IES Berenguer d'Anoia (Inca), a Xocolatades Solidàries (Sant Jordi)... 

Sortosament, moltes d'aquestes intervencions seves es poden trobar, veure i escoltar a Goear.com, a Youtube, a Webs, Blogs, Facebook...

És el 24 de febrer de 2011 quan Victòria Quingles actua al Club SART, d'Inca, on viu una experiència diferent: per primera vegada canta davant d'una audiència que no ha anat a escoltar-la, sinó a prendre una copa i xerrar. Llevat d'uns quants, la majoria de la gent no deixa de xerrar mentre ella canta. Però ho considera divertit, tanmateix...


El 2 d'abril d'aquell mateix any actua a l'església del Convent de Sant Domingo, de Pollença, en el marc del Festival 7/17, que reuneix una sèrie d'artistes juvenils, entre elles la seva amiga Marta Ferrer. Hi canta tres cançons.

El mateix mes d'abril, dia 9 en concret, per fer una nova maqueta, torna a l'Estudi de Can Recó a gravar-hi tres temes nous. A la mateixa sessió enregistra novament el tema Hallelujah, de Leonard Cohen, gravat dos anys abans. Totes aquestes cançons es poden sentir a Goear.com, cercant pel seu nom. 

La Fundació ACA, a la finca bugerrona de Son Bielí, li torna a obrir les portes per a un nou concert el dia 30 d'abril de 2011. És un lloc on se sent especialment a gust. En aquesta ocasió fa un programa que conté 11 peces musicals, gravades amb videocàmera. Llevat de la darrera, tota la resta es pot visualitzar a You Tube.

El dia 9 de maig de 2011 al dematí rep una sorpresa molt agradable, quan descobreix que el famós manager d'Allison Crowe, poques hores abans, ha penjat el vídeo de la seva interpretació de "Secrets" a tres llocs: la Web, al Blog i al Facebook, en bon Dia de la Mare. A més d'això, li dirigeix un missatge amb grans elogis.
És a dir, que només 24 hores després que ella l'ha pujat al You Tube, aquest vídeo seu ja rep un reconeixement tan inesperat com agradable.


Per Sant Llorenç, amb motiu de les festes patronals de Selva, dia 7 d'agost de 2011, torna a fer un nou concert a l'Auditori d'Es Centre. Hi interpreta per primer cop un tema compost per ella amb lletra de la seva amiga Maria Dolors Cuenca, que es diu "A Song for a Lone Man"

Tres anys després, el 3 d'agost de 2014, torna a actuar a la placeta de l'església de Selva. Aquest cop amb un format bastant diferent i amb un repertori que es compon exclusivament de cançons en català (grans títols de la Nova Cançó i alguna cançó tradicional). L'acompanya a la guitarra en Gaspar Àngel Palou.
Hi assisteix més d'un centenar de persones, que en acabar el concert li fan arribar l'enhorabona més efusiva.


L'endemà en surt una ressenya a l'edició digital del Diario de Mallorca.
També es pot veure el video del concert penjat al YouTube.

El 19 de desembre de 2014 fa un altre concert amb el mateix repertori, però acompanyada d'un altre guitarrista, en Joan Fuster, d'Alaró. Actuen a l'IES Berenguer d'Anoia, d'Inca, dins un acte organitzat pel Departament de Català, amb una gran assistència d'alumnes.

El dia 28 de desembre de 2014 torna a actuar acompanyada d'en Joan Fuster, aquest cop en una xocolatada solidària a la vila mallorquina de Sant Jordi a benefici del Casal Petit, centre d'atenció a les dones.