dilluns, 23 de maig del 2022

Una vida de coratge i compassió, llibre d’Assumpció Cortès sobre Enric Benito

La bona amiga Assumpció Cortès, germana dels bons amics Mariano i Gabriel Cortès, ha escrit i publica un llibre sobre un altre bon amic meu, el doctor Enric Benito Oliver: "Una vida de coratge i compassió".

La meva amistat amb n'Enric ve d’enfora. Des que, a la dècada dels anys 80 del segle passat, com a oncòleg, s’encarregà de tractar mèdicament la meva dona, Lina Company, afectada d’un limfosarcoma maligne amb el qual se n’anà d’aquest món. Que en pau descansi!

D'aleshores ençà, puc dir, i així ho tenc escrit que, amb el doctor Enric Benito Oliver, hem compartit experiències profundes (27-01-2017).

De què va aquest llibre? Per a mi, va d'espiritualitat, la més moderna. La que integra psicologia humanista amb tradicions místiques o esotèriques i religions orientals. La que para esment a la contemplació, la càbala, l'ascetisme, el misticisme, la perfecció, la devoció, la pietat, etc.

Es tracta de l’espiritualitat que empeny aquest bon amic meu a seguir-ne la trajectòria, personal i professional, iniciada en la ciència, que el porta a la consciència, i que, des de la consciència, el fa transitar falaguer cap a la compassió.

Aquí s’instal·la des de fa anys. I n’escampa dosis a balquena, en temps i espai. Molt probablement fins que li arribi l’hora del gran esdeveniment que ell anomena «moriment»: el considera similar, en molts d’aspectes, al que coneixem i vivim més festivament com a «naixement».

M’encanta constatar que, en la seva trajectòria vital, néixer i morir s’assemblen tant que esdevenen gairebé idèntics. Per a ell, morir i néixer són el mateix. Cosa que li comporta el gran repte: ajudar la gent a fer aquest camí descobert, fer entendre que el néixer i el morir són el mateix, que tots dos processos representen un canvi en el nivell de la consciència.

Segur que, qui s’acosti a la presentació d’aquest llibre, a la Sala Auditori de la Fundació Sa NostraDIMARTS, 7 DE JUNY, A LES 19H, se’n sortirà amb un impacte fort, l’ànim encoratjat i la consciència més enfortida...