dimarts, 4 d’abril del 2023

LOURDES HUANCA visita el Consell de Mallorca i l'Ajuntament de Palma


La lideresa peruana, camperola i feminista LOURDES HUANCA, és molt ben rebuda pel servei de protocol del Consell de Mallorca que li fa els honors, en visitar la institució insular acompanyada per membres del Col·lectiu de Peruans Residents a Mallorca.

Al twitter de ROSA CURSACH

S'hi troba seguidament amb representants del grup polític Més per Mallorca: amb el conseller electe del Consell de Mallorca i exregidor de Manacor per Esquerra Republicana, Joan Llodrà; amb el conseller i portaveu de Més per Mallorca al Consell de Mallorca i exbatle d'Alaró, Guillem Balboa, i amb Rosa Cursach, directora insular d'Igualtat i Diversitat, qui també s'hi incorpora; es troba també amb  Miquel Àngel Sureda, secretari autonòmic d’Universitat, Recerca i Política Lingüística, regidor de l’Ajuntament de Pollença i president de la secció local d’Esquerra Republicana.

Lourdes Huanca visita la zona més noble de la casa durant una horeta, fent la impressió que té una gran potència política i intel·lectual. 

El Consell de Mallorca l'obsequia amb el llibre amb què se solen honorar les visites il·lustres. 

Després d'una horeta d’estada a la institució insular, parteix cap a Cort, acompanyada per Guillem Balboa, qui la posa en mans de Miquel Àngel Contreras, coordinador general de Cultura de l'Ajuntament de Palma, membre de la formació política Més per Palma.

A l'escala noble de l'edifici, amb Miquel Àngel Contreras

LOURDES HUANCA i acompanyants visiten la part més noble de l’edifici, mentre van rebent explicacions sobre alguns detalls de la façana barroca, els elements de l’escut de la ciutat o d'altres peculiaritats històriques, com per exemple el fet que abans de ser Ajuntament de Palma s’hi allotjava la Universitat...

També poden observar l’arca de les insaculacions (explicant-los una mica la historia de com s’escollien els representats de la Universitat), o els elements característics de la festa de l’Estendard (la Cimera, el propi Estendard, o la curiositat de l’home dels nassos). Els hi remarquen que es tracta de la festa civil més antiga d’Europa.

Al saló de plens, reben explicacions de com s’estructura l’Ajuntament i com s’asseuen els regidors electes. També s'informen de com funciona el Reglament del ple i com hi poden intervenir representants de les entitats ciutadanes (un fet que interessa ben molt al grup de visitants).