dissabte, 1 de juliol del 2023

Cil Buele, present a mitjans de comunicació illencs

Davant d’un canvi polític, tan evident com poc desitjat per mi a les nostres Illes, em ve al cap i se m’ocorre de repassar una mica les oportunitats que, aquests darrers anys, diversos mitjans de comunicació locals m’ofereixen, en facilitar-me la possibilitat de manifestar-m’hi i d’expressar-m’hi lliurement. 

Al meu modest mode de veure, i voldria anar ben equivocat, això ja no es tornarà a repetir pus mai més. Podrien veure’n comptats els dies, malauradament...

Per si de cas, i per a qui en tengui interès, em permet de fer-ne aquesta selecció, que mir de confegir amb la pretensió d'arribar a adjuntar-ho tot en un sol vídeo domèstic...

Cil Buele, al programa Notícies al migdia, d'IB3 TV

Mitjans locals, com IB3 TV, IB3 Ràdio o Ona Mediterrània, tenen a bé de posar-me micro i càmera davant, per tal de facilitar-me una comunicació més ampla i directa amb la ciutadania. Cosa que agraesc de tot cor, i que m’agradaria ben molt poder continuar fent en el futur...

Reconec que hi he pogut parlar de tot i molt: sobre les conseqüències de l’alça en el cost de vida, la democratització de l’Església catòlica, les dificultats que comporta la transformació digital per a la gent major, el transport públic, la presentació pública d’una biografia meva, l’arribada de pasteres africanes a Mallorca, la praxi d’un envelliment actiu, la biografia del canonge i amic gabellí Llorenç Tous,  el grup «Els Caminants. Amics del Seminari», el meu NO al Tractat de la Unió Europea, la manifestació catalana per la independència, la figura del primer batle negre dels Països Catalans, a Alaró, el bon amic Guillem Balboa... Etc, etc.

Hi arrib a mantenir contacte amb nombrosos periodistes. D’alguns, no en retenc els noms. D’altres, sí. En guard molt bon record de tots: Andreu Sebastià Manresa, Joan Carles Martorell, Manel Ferrera, Maria Ferrer, Joan Sitges, Toni Rotget, Jaume Bonet, Marta Garau, David Oliver, Joana Maroto, Joan Farrés... 

He pogut participar en programes diversos: d'IB3 TV (Notícies al migdia, Cinc dies), d'IB3 Ràdio (Al dia, L’experiència és un grau, Flors en el desert), d'Ona Mediterrània (La Vila del pingüí). 

Ho he pogut fer, tant a títol personal com també en representació d’entitats diverses, com és el cas de Gent cristiana aportaJubilats per Mallorca, o Els Caminants Amics del Seminari

A totes aquestes intervencions meves a mitjans de comunicació diversos esmentades, durant aquests darrers anys, se n’hi poden afegir d'altres que no arrib a trobar, entre d'altres motius, per no haver-les baixat i editat com arxiu propi (cosa que he après a fer darrerament)...

Així i tot, crec que pot quedar constància de la bona acollida que m’hi han dispensat. Cosa que agraesc de tot cor a tots els que ho han fet possible:

01 Periodistes d'IB3 TV m'agafen de sorpresa pel carrer Blanquerna i em fan dues preguntes sobre la pujada del cost de la vida, que mir de respondre concisament i clara (28-06-2023)

02 Membres del grup sinodal mallorquí ‘Gent Cristiana Aporta’, apareixem a Notícies de migdia d’IB3 TV, proposant la democratització de l’església i donar més importància al paper de la dona (24-06-2023)

03 Intervenc en representació de Jubilats per Mallorca, en el programa Al Dia d'IB3 Ràdio, conduït per Maria Ferrer i Joan Sitges, sobre com afecta la transformació digital dels bancs als majors i als veïnats dels pobles petits (04-02-2023)

04 Convidat per Toni Rotget, prenc part activa en el programa radiofònic d'Ona Mediterrània La vila del pingüí, per parlar-hi sobre el transport públic. (08-09-2022)

05 Per sisena vegada consecutiva, des que Jaume Fernández Balaguer publica el llibre amb el títol "Cecili Buele Ramis. Biografia d'un rodamón", el presentam tots dos, ell des de Sant Celoni i jo des de Calvià, a través del programa Cinc Dies de l'Ens Públic de Radiotelevisió de les Illes Balears IB3-TV, conduït per l’excel·lent professional de periodisme Marta Garau (02-08-2022)

06 Paraules que pronuncia Jaume Fernández Balaguer, durant l'entrevista radiofònica que li fa el periodista Toni Rotget a l’emissora Ona mediterrània, l'endemà mateix d'haver presentat la meva biografia d'un rodamón a l'església parroquial de l'Encarnació, el mateix dia que el presentam a Marratxí i el dia abans de presentar-lo a Ariany (03-07-2022)

07 Fragment de la intervenció de Jaume Bonet i jo al programa radiofònic "L'experiència és un grau" d'IB3 Ràdio. La temàtica té a veure amb la sortida de tanta gent africana que vol venir a Europa... Malauradament, bona part de la conversa no es pot reproduir aquí "per problemes tècnics" que lament enormement... (31-10-2021)

08 Parl a IB3 Ràdio, responent preguntes de la periodista Joana Maroto sobre l'envelliment actiu (02-03-2021)

09 Present la biografia del canonge gabellí Llorenç Tous, com antic alumne seu de seminari i bon amic de sempre, a través d’hores i hores de diàleg. La complicitat entre l’autor i el biografiat facilita molt la feina. A través d’aquest llibre, diu que pot veure la seva vida amb perspectiva. (02-12-2019)

10 Membres del Grup Els Caminants, d’Amics del Seminari, participam en el programa radiofònic “Flors en el desert” d’IB3 Ràdio, conduït per David Oliver. Informam d’actuació musical propera al Taller de Marginàlia que impulsa Jaume Santandreu al polígon de can Valero (16-09-2019)

11 Parl sobre la meva aportació al llibre «Per què votaré NO al Tractat de la unió Europea», amb el periodista Joan Farrés i Jaume Bonet, a Ona Mediterrània, al programa radiofònic La vila del pingüí (23-10-2017)

12 Parlam de la manifestació catalana a Brussel·les. Per dues vegades consecutives, aquesta setmana a Ona Mediterrània... tot i les dificultats tècniques per enregistrar-ho... (09-12-2017)

13 Al programa d’Ona Mediterrània la Vila del Pingüí, juntament amb Antònia Mercadal, Miquel Mascaró i Miquel Ferrretjans, conduïts per Joan Farrés, participam  (28-09-2017)

14 Amb Joan Farrés, conductor del programa radiofònic La vila del pingüí d'Ona Mediterrània, responc preguntes que em fan com a membre de l'associació Jubilats per Mallorca, JxM (25-09-2017)

15 Juntament amb Joan Farrés, Tòfol Soler i Manel Domenech, particip en la tertúlia muntada a la paradeta d'Ona Mediterrània a la plaça Mallorca d'Inca, parlant-hi de tot i molt en el Dijous Bo... (17-09-2017)

16 Particip en directe al programa radiofònic que dirigeix David Oliver, "Flors en el desert", d'IB3 Ràdio, sobre fets que envolten la figura del batle d'Alaró, el primer batle negre dels Països Catalans, com es defineix Guillem Balboa Buika (17-09-2017)

Vet ací mitja dotzena de vídeos domèstics, concentrats en un, sobre la presència de Cil Buele a mitjans de comunicació illencs:

1 comentari:

Anònim ha dit...

Continúa lluitant. La veritat, prest o tard, guanya. ANIM