divendres, 29 de maig del 2009

Preguntes mallorquines a eurocandidatures (9): Llum Esteva

La Federació d'Associacions de Veïns de Palma (FAAVV de Palma), juntament amb altres entitats organitzadores del Fòrum Social de Mallorca, es va fer present a la Sala de Premsa del Consell de Mallorca el 14 de maig de 2009, amb motiu de la convocatòria realitzada per l'Assemblea de Moviments Socials de Mallorca, amb la finalitat d'adreçar a les eurocandidatures mallorquines una sèrie de preguntes que es consideren pertinents, en relació amb la prestació dels serveis públics a la Unió Europea.



Concretament, la FAAVV de Palma hi estigué representada per la seva vicepresidenta, Llum Esteva Pitarch, qui alhora és presidenta de l'Associació de Veïns del Camp Rodó, integrada dins la Federació veïnal des de l'any 1977.


La pregunta girà entorn dels mitjans de comunicació a la Unió Europea. Se'n volia saber l'opinió sobre la Carta Europea de Llengües Regionals i Minoritàries en relació a mitjans de comunicació, especialment amb televisió i la implantació de la TDT l’any que ve.

Hi pogueren donar resposta els tres representants que eren presents a la Sala, conduïts pel moderador, el periodista de TV Mallorca Rafel M. Creus.
Els altres quatre o bé no s'hi havien fet presents (PP, PSOE i PCPE, o bé se n'havien absentat (UM) durant la reunió. Hi continuaven presents: Esquerra Republicana-Entesa per Mallorca, Revolta Global-Esquerra Anticapitalista i Esquerra Unida i Alternativa... i la resta de membres de l'Assemblea de Moviments Socials de Mallorca que hi romangueren fins al final... durant prop de 3 hores seguides...

NOTA:

  • TV Mallorca enregistrà íntegrament aquesta trobada, que es perllongà durant més de 2 hores seguides i que fou moderada pel periodista Rafel M. Creus.
  • Agustí Baró, de l'entitat “Bandejats”, també en féu una gravació i treballà el muntatge que queda recollit a la web del Fòrum Social de Mallorca.