diumenge, 31 de maig del 2009

Preguntes mallorquines a eurocandidatures (12): M. Francisca Simonet

ATTAC-Mallorca és una de la trentena d'entitats que conformen l'Assemblea de Moviments Socials de Mallorca, i que es va fer present a la trobada organitzada a la Sala de Premsa del Consell de Mallorca el 14 de maig de 2009, a través de persones diverses.

Una d'aquestes fou M. Francisca Simonet, qui hi intervengué directament i hi féu una bona pregunta relacionada amb la Salut, com a servei públic a la Unió Europea:

Concretament hi demanava:

Com pensau fer una norma que obligui les empreses de telefonia mòbil, a fer antenes més petites, amb més quantitat, i així es reduirà la potència de l’emissió o recepció de les ones?

Havien estat convocades a la Sala de Premsa del Consell de Mallorca el 14 de maig totes les eurocandidatures mallorquines .

Ni l'eurocandidata del PP, Rosa Estaràs, ni l'eurocandidata del PSOE, Teresa Riera, malgrat haver-se'n confirmat l'assistència prèviament, no s'hi varen fer presents.

Durant més de dues hores seguides, representants d'una trentena d'entitats i organitzacions socials mallorquines tengueren l'oportunitat d'adreçar una sèrie de preguntes a les eurocandidatures presents a la sala:

  • Per UM, l'eurocandidat Joan Carles Verd
  • Per Esquerra Republicana-Entesa per Mallorca, l'eurocandidat Ramon Quetgles
  • Per Revolta Global-Esquerra Anticapitalista, l'eurocandidat Llorenç Buades
  • Per IU, l'eurocandidat David Abril

NOTA:

  • TV Mallorca enregistrà íntegrament aquesta trobada, que es perllongà durant més de 2 hores seguides i que fou moderada pel periodista Rafel M. Creus.
  • Agustí Baró, de l'entitat “Bandejats”, també en féu una gravació i treballà el muntatge que queda recollit a la web del Fòrum Social de Mallorca.