dissabte, 30 de maig del 2009

Preguntes mallorquines a eurocandidatures (10): Cecili Buele

L'associació Drets Humans de Mallorca, que fa part de l'Assemblea de Moviments Socials de Mallorca, es féu present a la trobada organitzada a la Sala de Premsa del Consell de Mallorca, el 14 de maig de 2009.


Hi havien estat convocades totes les eurocandidatures mallorquines que es presenten a les eleccions al Parlament Europeu dia 7 de juny de 2009.

Ni l'eurocandidata del PP, Rosa Estaràs, ni l'eurocandidata del PSOE, Teresa Riera, malgrat haver-se'n confirmat l'assistència prèviament, no s'hi varen fer presents.

Durant més de dues hores seguides, representants d'una trentena d'entitats i organitzacions socials mallorquines tengueren l'oportunitat d'adreçar una sèrie de preguntes a les eurocandidatures presents a la sala:

  • Per UM, l'eurocandidat Joan Carles Verd
  • Per Esquerra Republicana-Entesa per Mallorca, l'eurocandidat Ramon Quetgles
  • Per Revolta Global-Esquerra Anticapitalista, l'eurocandidat Llorenç Buades
  • Per IU, David Abril

A més de comptar amb la presència i intervenció de Xesca Sampol, membre de l'entitat Drets Humans de Mallorca que hi féu preguntes sobre l'Educació d'Adults a la Unió Europea, aquesta associació també hi fou present a través de la intervenció d'un altre membre representant de l'entitat, Cecili Buele.

En aquest cas, feia referència als Mitjans de Comunicació com un servei públic a la Unió Europea, i al poc ús que acostumen a fer-ne eurodiputades i eurodiputats per informar d'allò que fan o deixen de fer durant els 5 anys de la legislatura al Parlament Europeu:

”Vos comprometeu a donar rodes de premsa, participar a debats i conferències per informar sobre el treball que estau realitzant al Parlament europeu, a explicar les normatives i regulacions aprovades, al manco tres pics a l'any durant la legislatura (15 vegades en cinc anys)?
I a escoltar-hi les entitats i associacions de les Illes?”

NOTA:

  • TV Mallorca enregistrà íntegrament aquesta trobada, que es perllongà durant més de 2 hores seguides i que fou moderada pel periodista Rafel M. Creus.
  • Agustí Baró, de l'entitat “Bandejats”, també en féu una gravació i treballà el muntatge que queda recollit a la web del Fòrum Social de Mallorca.