dilluns, 25 de gener del 2010

FSCat 2010: Deu anys de Fòrum Social Mundial (4)

Pot resultar interessant saber que l'edició del Fòrum Social Mundial 2010, ara que se'n commemoren els 10 anys, no es redueix a organitzar un sol esdeveniment, únic i centralitzat; sinó que es duu a terme de manera continuada durant tot l'any, a través d'esdeveniments i activitats desplegades en llocs diversos d'arreu del món.

És un any, durant el qual l'atenció del procés de l'FSM se centra especialment en el tema de la crisi mundial, des de les diverses perspectives i dimensions: econòmica, ambiental, política, social, alimentària, cultural i de cívica.

Si es repassa la llista d'esdeveniments que s'han programat, es pot veure que són molts i diversos.
Basta veure'n alguns dels ja programats en aquest mes de gener:

I molts d'altres prevists a Iraq, Marroc, Egipte, Jordània, Mali, Galícia, Bangladesh, Nigèria, Argentina, Algèria, Palestina, Níger, Paraguai, Bolívia, etc.

S'ho paga fer un seguiment dels primers fòrums que es realitzen en aquest mateix mes de gener arreu del Planeta: Kpomasse (Benin), Madrid, Praga, Salvador, Porto Alegre, Barcelona...

Sobretot, caldrà veure cap on s'adrecen les trobades que s'han programat a Porto Alegre durant la darrera setmana del mes de gener de 2010, on, a més de fer-se una balanç en profunditat d'aquests 10 anys de vida de l'FSM, s'hi ha d'analitzar la conjuntura mundial a dia d'avui, assenyalant-hi els elements per a una agenda nova, i la sistematització de les qüestions principals i contribucions al procés del FSM.