dijous, 31 de març del 2011

Per la Pau i la Democràcia al País Basc

Fa un grapat de mesos que diferents persones de sensibilitats diferents es reuneixen i debaten al voltant dels escenaris nous que s'estan vivint al País Basc. Els aplega la voluntat de poder contribuir a la consolidació d'un procés que es viu amb esperança.

Per aquest motiu han redactat una Declaració per la Pau i la Democràcia.

Mantenen la voluntat d'aconseguir el suport més ampli possible.

Dins el grup promotor d'aquesta iniciativa social i política, apareixen noms i llinatges ben coneguts arreu dels Països Catalans: Antoni Batista, August Gil Matamala, Gemma Calvet, Jordi Porta, Roser Ràfols, Arcadi Oliveres, Gabriela Serra, Jordi Muñoz, Jose-Lluís Carod-Rovira.

Al migdia de dimecres, 30 de març de 2011, es presenta a Barcelona, al Col·legi de Periodistes, el manifest “Per la pau i la democràcia al País Basc”, reclamant la legalització de l'esquerra abertzale.

M'alegra veure que, entre les 172 adhesions primeres d'arreu dels Països Catalans, hi apareixen una dotzena de persones de les Illes Balears i Pitiüses:

Antoni Ramis Caldentey, psicòleg social
Bernat Joan, escriptor
Cecili Buele, promotor cultural
Climent Garau, promotor cultural
Esperança Marí, diputada al Parlament Balear
Francesca Tur, historiadora
Jaume Mateu i Martí, escriptor
Joan Carrero, moviment pacifista
Joan F. López Casasnovas, filòleg
M. Antònia Font, professora
Magdalena González, pedagoga musical
Sebastià Alzamora, periodista i escriptor.

Tant de bo que, els propers dies, s'hi vagin sumant moltes d'altres adhesions que facin veure i sentir el crit equànime de la gent demòcrata dels Països Catalans.

Exigint i reclamant del Govern espanyol el màxim respecte a la llibertat d'expressió, de manifestació i de participació política sense cap casta de restricció, per tal que es restableixi d'una vegada per totes la normalitat democràtica al País Basc.

Aurrera la pau i la llibertat!