divendres, 2 de setembre del 2011

Dia mundial d'alzhèimer 2011: loteries i apostes de l'Estat (04)

La Societat Estatal Loteries i Apostes de l'Estat dóna suport a la CEAFA -Confederació Espanyola d'Associacions de Familiars de Persones amb Alzhèimer i altres demències-.

Contribueix a commemorar el Dia Mundial de l'Alzhèimer el 21 de setembre de 2011, promocionant-lo i sensibilitzant-hi la població, mitjançant la difusió de la imatge corporativa de CEAFA i del lema d'enguany -“Cada diagnòstic, una persona”- a tots els dècims dels sorteig de la loteria nacional de la jornada 74/11, que coincideix amb DISSABTE, 17 DE SETEMBRE DE 2011.

Es tracta d'una campanya de sensibilització i difusió amb finalitat publicitària (sense concessió de cap quantia econòmica per la venda de dècims).

CEAFA és una entitat que arreplega unes 300 associacions de familiars de persones amb alzhèimer i altres demències. Són més de 200.000 famílies que s'hi troben vinculades.

A l'actualitat, 3 milions i mig de persones conviuen directament o indirecta amb la malaltia d'alzhèimer a l'Estat espanyol. I es calcula que d'aquí a una vintena d'anys s'haurà duplicat aquesta xifra tan elevada.

S'està contribuint, així, a fomentar un coneixement més ampli de la malaltia d'alzhèimer i de la tasca que despleguen les nombroses associacions que s'hi dediquen.

Com és el cas d'AFAM -Associació de Familiars amb Alzhèimer de Mallorca-, que també organitza per aquestes mateixes calendes activitats diverses: Sopar benèfic al Club Militar es Fortí (16 de setembre), Recaptes populars a taules informatives i petitòries (24 de setembre), celebració local del Dia Mundial de l'alzhèimer, difusió de dades estadístiques sobre l'alzhèimer, etc.

Tant de bo que els esforços desplegats per una quantitat significativa de persones voluntàries que dediquen el seu temps a acompanyar pacients d'alzhèimer, trobin el ressò que cal a l'interior de la població de Mallorca i de les institucions públiques que n'administren els recursos econòmics, humans i materials.

I que dissabte, 17 de setembre de 2011, TENGUEM TANTA SORT... QUE ENS TOQUI LA GROSSA, d'una punyetera vegada!

Per si de cas, ja me n'he comprat un dècim... acabat en 18... per variar...