dissabte, 3 de setembre del 2011

Dia mundial d'alzhèimer 2011: joves catòlics i bisbe de Mallorca (06)

Adreçant-se als joves mallorquins que han acudit a Madrid, a la Jornada Mundial de la Joventut, amb el papa Benet XVI, Miguel Ferrer Casanova fa pública una Carta al Director del periòdic Última Hora, fent al·lusió explícita a l'Associació de Familiars amb Alzhèimer de Mallorca (AFAM) i d'altres entitats socials mallorquines.

Escriu aquest ciutadà i “proposa als 300 joves mallorquins que, amb la mateixa il·lusió amb què han assistit a les JMJ a Madrid, apliquin amb fets els ensenyaments rebuts. Per exemple, visitant l'Associació d'Alzhèimer a Palma, parlant als pacients sobre l'experiència viscuda o qualsevol altre assumpte interessant, amb la finalitat única d'entretenir-los i alleugerar-los la situació, encara que només sigui una mica.

També els convida a anar a ensenyar a llegir i escriure persones africanes i treballadors pobres que reben les atencions de 28 persones majors voluntàries catòliques i no catòliques que n'aporten el granet d'arena solidari i humanitari a la parròquia de Sant Pau, dirigida per mossèn Llorenç al barri de Son Dameto, des de fa 10 anys...

Els recorda, a aquests joves, que a l'Associació d'Alzhèimer no participa voluntàriament cap jove i a Son Dameto només n'hi van dos. Remarca que fan falta molt més voluntaris a totes dues entitats.

Així mateix, s'adreça al bisbe de Mallorca, Mons. Jesús Murgui.

Li alaba la iniciativa d'acompanyar i acomiadar els joves esmentats a l'aeroport de Palma. Cosa que el porta a interpretar i proposar-li que, si li queda una mica de temps, també visiti els pacients de l'associació esmentada.

Li recorda que “des que va ser designat bisbe de Mallorca, fa set anys, encara no hi ha fet acte de presència i la majoria de pacients que hi acudeixen són catòlics.”