dissabte, 3 de setembre del 2011

Dia mundial d'alzhèimer 2011: neuròbica contra alzhèimer (05)

Un bon company sineuer, en Joan Aguilà Olivé, m'acaba d'enviar un missatge que trob summament interessant. Més ara, que em dispòs a organitzar la celebració del Dia Mundial d'Alzhèimer, com a membre d'AFAM (Associació de Familiars amb Alzhèimer de Mallorca) el 21 de setembre.

”No importa quina edat tens. Fes-ho! Sempre et resultarà beneficiós. Encara que pensis que, de moment, no ho necessites, ho pots recomanar a familiars i/o amistats.

.............ALZHÈIMER...........

És un monstre gran! Però no costa res fer els exercicis proposats. L'hemisferi dret del cervell ho ha d'agrair... “Gimnàstica per al cervell”.

Un fet tan simple com canviar de mà a l'hora de fer-se les dents netes, contràriament a l'acostumat, porta a estimular el cervell. És una tècnica nova per millorar la concentració, entrenant la creativitat i la intel·ligència. Realitzes així un exercici de

......................NEURÒBICA........................

Una descoberta realitzada a l'interior de la “Neurociència” revela que el cervell manté una capacitat extraordinària de créixer i de canviar el padró de les seves connexions.

Lawrence Katz y Manning Rubin (2000), els descobridors, revelen que Neuròbica, o l'”aeròbica de les neurones”, és una forma nova d'exercici cerebral, projectada per mantenir àgil i saludable el cervell, creant padrons d'activitats de les neurones del teu cervell nous i diferents.

Prop d'un 80% del nostre dia a dia està ocupat per rutines que, malgrat tenir l'avantatge de reduir l'esforç intel·lectual, amaguen un efecte pervers: limiten el cervell.

Per evitar aquesta tendència, cal practicar exercicis “cerebrals” que portin les persones a pensar només en allò que estan fent i que s'hi concentrin.

El repte de Neuròbica és fer tot quan sigui contrari a la rutina, obligant el cervell a una feina addicional.

Alguns exercicis:

  • Portar el rellotge a la monyeca contrària a la que s'usa normalment
  • Fer-se les dents netes amb la mà contrària a l'habitual
  • Vestir-se amb els ulls clucs
  • Estimular el paladar amb coses diferents
  • Mirar les fotos cap per avall (o les fotos, o tu mateix)
  • Mirar l'hora al mirall

    Canviar de ruta en anar a fer feina o en tornar

  • Moltes d'altres accions, segons la inventiva pròpia
La idea és canviar el comportament rutinari. Intentar fer coses diferents amb l'altre costat del cervell, estimulant-lo així.

S'ho paga provar-ho!

Per què no comences ara mateix, canviant de mà el maneig del ratolí i enviant a les teves amistats aquest missatge emprant el ratolí amb l'altra mà?

Vull pensar i creure que, al final, enviaràs el missatge com ho faig jo, amb la mà esquerra... Em costa molt, però ho faig amb molt de gust... només per desenvolupar la NEURÒBICA contra l'ALZHÈIMER!