dijous, 23 de març del 2017

Krzysztof Charamsa, als Països Catalans

Audio. CatalunyaReligió.cat, 16 de febrer de 2017.
Antoni Comin, conseller de Salut del Govern de la Generalitat de Catalunya, presenta llibre de Krzysztof Charamsa "La primera pedra". Defensa que "hem d'estar molt indignats amb el que fa l'Església catòlica amb l'homosexualitat" i que "l'homofòbia que avui practica l'Església és un greu pecat davant de Déu". Comín ho exposa "com a cristià i homosexual" en la presentació del llibre "La primera pedra" de Krzysztof Charamsa, el capellà polonès de la Congregació de la Doctrina de la Fe que declara la seva homosexualitat l'octubre de 2015 en una roda de premsa a Roma.

Ràdio Ciutat. Badalona Matí, 13 de febrer de 2017.
Entrevista amb Krzysztof Charamsa. La meitat dels membres de l'Església que hi ha en el Vaticà són homosexuals.

Entrevista a 8TV, 9 de febrer de 2017.
Denuncia la pederàstia, com la cara més dura i mes fosca de l'Església catòlica. L'Església no fa res per fer desaparèixer la pedofília, acostumada com està a dominar la sexualitat. 

Entrevista a Catalunya Ràdio, 28 d'octubre de 2015. 
L'ex prelat del Vaticà Krzysztof Charamsa, anuncia públicament a "El matí de Catalunya Ràdio"que és homosexual, i acusa l'Església de fomentar l'homofòbia. L'ara ex oficial de la Congregació per la Doctrina de la Fe denuncia això a la carta que envia al papa Francesc abans de l'inici del sínode extraordinari de la família. Charamsa revela a Catalunya Ràdio el contingut de la missiva i alhora es mostra decebut pels resultats del sínode.

El matí de Catalunya Ràdio - Portada de Mònica Terribas, 6 d'octubre de 2015
Amb el prelat Krzysztof Charamsa, el Vaticà s'ha mogut de pressa. Charamsa ha estat castigat de manera immediata i severa per haver dit qui era, per haver dit la veritat: abandona tots els seus càrrecs, el d'oficial de la Congregació de la Doctrina de la Fe, màxim òrgan de deliberació doctrinal de l'Església catòlica, i el de professor de la Pontifícia Universitat Gregoriana. Perquè un homosexual amb parella, ara per ara, el 2015, no encaixa en una institució que encara no accepta el divorci. Charamsa va fer les maletes i va arribar ahir a Barcelona i a dos quarts de nou s'asseurà a l'estudi. L'escoltarem. Hi haurà oients que no l'entendran i d'altres que sí. Però trobarà segur més acolliment i comprensió aquí que a Roma.

TV3 - Divendres - La Mirada Terribas, 6 d'octubre de 2015.
Krzysztof Charamsa, un capellà polonès, un teòleg amb una altíssima formació, amb una implicació molt directa amb el Vaticà, molt influent, reconeix que és homosexual i presenta la seva parella, precisament el dia abans que comenci a Roma el Sínode de bisbes sobre la família.

El matí de Catalunya Ràdio - Portada de Mònica Terribas (minut 2'30")– 4 d'octubre de 2015
Passarem examen al Vaticà. Serà aquí, arribat de Roma, el prelat valent Krzysztof Charamsa, expulsat per haver reivindicat el seu amor homosexual i la necessitat que l'Església accepti que el vot de castedat i l'homofòbia són contra natura. A Charamsa l'han foragitat per haver dit la veritat sobre la seva identitat. Al Vaticà tenen encara molta feina per fer. Veurem si el Sínode de la Família fa algun pas per al reconeixement d'aquesta realitat que, de moment, ignoren.

El matí de Catalunya Ràdio - La doctrina cristiana reconeix l'autodeterminació, segons el teòleg Krzysztof Charamsa, 8  de setembre de 2015.
La doctrina de la fe cristiana inclou el dret d'autoderminació dels pobles. Ho ha dit a "El matí de Catalunya Ràdio" el teòleg membre de la Congregació per a la Doctrina de la Fe al Vaticà Krzysztof Charamsa, de visita a Barcelona. Oficial de la Congregació per a la Doctrina de la Fe al Vaticà i secretari adjunt de la Comissió Teològica Internacional, Charamsa ha seguit la situació política a Espanya i Catalunya i, a títol personal, ha estat molt crític amb el posicionament que va adoptar la Conferència Episcopal Espanyola quan va afirmar que participar en el procés del 9-N era imprudent i inadmissible. Charamsa, d'origen polonès, també s'ha referit als canvis introduïts pel papa Francesc en la nul·litat matrimonial que es faran públics avui i ha parlat del divorci. Segons ha explicat, l'Església ha de reflexionar molt profundament sobre la situació dels catòlics divorciats.