Alguns dels infants que l'any 1955 ingressam al Seminari diocesà de Mallorca, juntament amb altres que s'hi afegeixen al llarg de la nostra carrera eclesiàstica de 13 anys d'estudis acadèmics -Humanitats, Filosofia i Teologia-, ens retrobam de bell nou, dècades després, al restaurant Hom que manté obert el Projecte Home al polígon de Son Morro.
Es tracta de la generació de capellans mallorquins que sortim ordenats l'any 1968...
D'aleshores ençà, cadascú va fent el seu camí. Suara mateix, jo, que en som el més jove, compt amb 74 anys d'edat. N'hi ha qualcun que en supera els 80.
Amb alguns ens veim cada dos per tres. D'altres fa més de 50 anys que no ens hem vist. Ho feim avui, divendres, 24 de maig de 2019, dinant plegats i intercanviant impressions i experiències.
Motiu? La venguda del condeixeble gallec Jaime Quintans García qui, amb la seva companya Candelaria, s'han vengut a passar uns dies a Mallorca des de Tenerife estant, on resideixen.
Presències? Una dotzena d'homes granats l'acompanyam amb ganes.
Absències? D'una llista d'una trentena de condeixebles amb adreces disponibles, alguns n'han excusat l'absència per motius diversos.
El nostre condeixeble burgalès Àngel Sáiz Pérez que resideix a Madrid, juntament amb la seva companya Lucia, a manca d'una presència física impossible, ens adreça unes paraules escrites amb molt d'afecte.
Abans de dinar, amb molt bon criteri del company organitzador, el pollencí Biel Pérez, lliuram a Jaime Quintans una camiseta recordatòria del cinquantè aniversari de la nostra ordenació sacerdotal que l'any passat elabora el condeixeble mariando Jaume Ribas. La rep amb gran emoció i molt d'interès.
Seguidament, cadascun de nosaltres es presenta a la resta durant uns breus minuts, referint-hi les nostres trajectòries posteriors a l'estada al Seminari.
Seguidament, cadascun de nosaltres es presenta a la resta durant uns breus minuts, referint-hi les nostres trajectòries posteriors a l'estada al Seminari.
S'ha de dir que no tots ens hi reconeixem a primer cop d'ull! Hem canviat tant, físicament, d'aleshores ençà...
Durant el dinar parlam de tot i molt, mentre assaborim un menú del dia exquisit.
Aconseguim de contactar telefònicament amb el condeixeble alcudienc Bartomeu Suau, qui fa de rector a les parròquies de sa Indioteria i el Pla de na Tesa. Ens alegram ben molt de sentir-li la veu, de saludar-lo pel mòbil i d'enviar-li unes bones mamballetes.
Durant la trobada ens assabentam que un altre company nostre manacorí, Joan Oliver Nadal, el mes de juny de l'any passat va morir. Tots en desconeixem la feta. Que descansi en pau!
Feim pinya, i ens desitjam el millor per als dies que vendran: Pere Barceló Gelabert, de Manacor. Baltasar Barceló Servera, de Porreres. Cil Buele Ramis, de Palma. Tomeu Català Barceló, de Vilafranca de Bonany. Miquel Dora Parera, de Manacor. Joan Mas Rosselló, de Felanitx. Joan Mora Oliver, de Pollença. Guillem Morlà Adrover, de Porreres. Biel Pérez Alcina, de Pollença. Jaime Quintans García, de Galícia. Jaume Ribas Molinas, de Maria de la Salut. Jaume Salom Bosch, de Palma.
Tant de bo que aquesta sigui la primera trobada de tota una sèrie successiva en anys venidors!
Vet ací algunes FOTOS de la trobada.
Vet ací algunes FOTOS de la trobada.
5 comentaris:
Guillem Morlà comenta:
"Unes fotografies i un encertat comentari de Cil Buele, allarguen dins la memòria un esdeveniment que més que un dinar fou un xoc de emocions, records, vivències d’altre temps i que tot plegat deixà en mi uns sentiments agradables. Pot ser oblidi de què vaig dinar però segur no serà tan fàcil deixar de recordar amb qui ho vaig fer.
També mereix agrair la bonhomia i alegria de Gabriel Pèrez que amb delicadesa i afabilitat ens esperava al restaurant dant-nos la benvinguda, desprès d’haver tingut cura de que tots els preparatius fossin els adients, estassi’m a gust i tot sortís be.
La resta és el que hi aportarem tots: il·lusió, interès d’uns pels altres, respecte a la diversitat i jo diria estima a la persona encara que el recorregut de la vida ens hagi portat per camins diferents.
No es pot copsar d’una sola mirada i en tan curta topada, com és la que ens brinda un dinar, tota la riquesa emocional del que ha estat tota una vida.
Gràcies!"
Ángel Sáiz comenta:
"Cecilio, por en el blog este comentario, que no consigo hacerlo: Impresionante reportaje, Cecilio. Me falta identificar a alguno de los asistentes, he pedido ayuda Cecilio. A ver si para otoño Lucia ya está en condiciones de viajar y hacemos una escapada a Mallorca. Hablare con Quintáns. Abrazos a todos los condiscípulos y otro especial para ti."
Gràcies, bon amic Guillem, per aqueixes paraules teves tan sucoses!
Gracias, Ángel, por esos abrazos y tu seguimiento cercano a la distancia
Recibimos su mensaje con respecto a su demanda de crédito. Le informamos de que estamos disponibles para concederle el
préstamo sin problema a un buen porcentaje del 2% y en una condición muy favorable.
Es un proyecto de ayuda que establecimos para ayudar a las personas de su país que están en la necesidad, cualquiera que
sea su sector de actividad .
Para más información, le rogamos que nos contacte directamente
correo electrónico :
marilinetricha@mail.ru
Publica un comentari a l'entrada