Gràcies, Perú, per haver-me ensenyat i per haver-me donat tant, durant tant de temps i amb tanta intensitat.
Són tantíssimes les coses bones rebudes durant gairebé mig segle! En tants d’indrets diversos viscudes, i amb tanta força i energia positiva acumulada!
M’has ajudat a mantenir viva la fe dels meus pares. La d’una mare com la meva, abeurada en la petita vila mallorquina d’Ariany, a l’illa europea de Mallorca. I la d’un pare com el meu, adquirida en la petita vila guineana de Batete, a l’illa africana de Malabo. Tots dos creients cristians, profundament catòlics.
Gràcies, Perú, carajo!
M’has ensenyat a viure d’una altra manera la fe en Jesús, el de Natzaret, nascut, crescut i assassinat, a l’altra riba llevantina de la Mar Mediterrània, la mar nostra.
M’has donat una altra visió de la vida i de la mort. De l’amor i de l’odi. De la lluita i de la mandra. De la gent i del paisatge. De les societats i de les esglésies. De les religions i de les creences. De la terra, del mar i de l’aire. De tot quant prové del Senyor, i se n’hi va, cap al Déu de l’univers.
Gràcies, Perú, carajo!
No sé ben bé com agrair-t’ho. Ni sé gens ni mica com aconseguir que ho facin altres. Només sé que serà per sempre inesborrable l’empremta que em deixes, en ma vida de ciutadà, creient, capellà, compromès i critic...
De nom i llinatge Cil Buele dins les xarxes de la intercomunicació personal més íntima alhora que més pública.
Gràcies, Perú, carajo!
Em surt de l’anima aquest agraïment, sincer i profund, després d’una estona que passam junts cinc companys, a l’interior d’una de les sales de la residència sacerdotal de Sant Pere i Sant Bernat, a quatre passes de la seu catedral de Mallorca.
M’hi han convidat a conversar-hi avui capvespre de dimarts 6 de febrer de 2024.
El tema de la reunió , explicat breument, és que des de fa uns anys amb Gabriel Amengual, Joan Bauzà, Jaime Vázquez, Rafel Mas i altres es reuneixen donant voltes a una temàtica que els interessa i preocupa i que ja Pau VI a l’Evangelii Nuntiandi, en parlava: "la ruptura entre Evangeli i cultura és, sens dubte, el drama del nostre temps, com també ho fou en altres èpoques" (Pau VI, EN 20).
Aquesta situació, em diuen, demana construir ponts entre la fe i la cultura. En definitiva requereix el diàleg i la presència de la fe en la cultura, a la qual la fe hi pot aportar i en pot aprendre. En definitiva, es tracta de donar presència a la fe cristiana i de dotar als creients d'idees i pensaments, per tal que puguin viure i comunicar de manera raonable i creïble la seva fe.
D’aquí la idea d’una col·lecció com aquesta que porta per títol «Tornaveu», que compta amb aquests 8 números publicats, i que volen ampliar-los.
Amb aquesta reunió volen parlar, des de la meva experiència, com difondre-ho en el món digital i internet.
No se m’acut altra cosa que, enumerar-hi alguns punts succints:
1. Trob summament interessant el "contengut" d'aquests escrits i l'"objectiu" de difondre-ho en l'àmbit digital
2. Es tractaria de marcar-hi objectius, finalitats i destinataris
3. De l'experiència comunicativa de CINCOS-70 en context peruà, a la praxi de la intercomunicació personal i col.lectiva-24 en context mallorquí
4. Cal tenir en compte el món digital cada cop més complex, més professionalitzat i més car
5. Caldria passar de la individualitat encuriosida, a l'activitat mancomunada
6. Com també de la gratuïtat inicial, al pagament religiós per qualsevol novetat
7. Una cosa és publicació "personal" a la xarxa, i una altra difusió "professionalitzada"
8. La web del Bisbat de Mallorca sembla que compta amb bons professionals de la comunicació
9. M'inclinaria a cercar-ne, també, fora de l'àmbit diocesà, estrictament eclesiàstic
10. No en parlem ja de l'àmbit universitari, on la UIB està considerada com una de les més especialitzades en la "digitalització" d'obres escrites en català
11. Contactes fora de l'àmbit diocesà estricte poden contribuir a trobar-hi camins
12. RELIGIÓN DIGITAL – José Manuel Vidal
13. Artículos de revistas José María Vigil Gallego
14. Escuela de Teología en internet
15. Teología per Internet: El primer centre aprovat pel Vaticà és a Barcelona (2003)
16. Teología en Internet, al servicio de la Palabra
Crec que deu haver quedat ben aclarida la meva predisposició total a col·laborar-hi, de la manera que considerin més adient, fins i tot des del meu domini personal
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada